Έφτασε η ώρα να πέσουν πια οι μάσκες…

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των «παχιών αγελάδων», όπου οι πολιτικοί και οι πολίτες χρόνια βολεμένοι σε μια ιδιότυπη μεταξύ τους σχέση, κυρίως με ευθύνη των πρώτων, διαιώνιζαν μια κατάσταση «αρρωστημένης» αλληλεξάρτησης, με κύριο άξονα τον κανόνα «Δώσε μου για να σου δώσω».

Την τελευταία 10ετία ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση (δεν την έβλεπαν άραγε να έρχεται οι πολιτικοί μας;) και όλα τα αδιέξοδα που αυτή δημιούργησε. Κρίση, ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, φόβος, αβεβαιότητα, είναι έννοιες που μπήκαν αυτόματα στις ζωές πολλών Ελλήνων.

Επί μια 10ετία όλα αυτά με πολλές και μεγάλες θυσίες από τον Ελληνικό λαό, που συνεχίζονται ακόμα και μέχρι σήμερα. Και σαν να μην μας έφτανε η κακή μας φτώχεια, ήρθε και ο κορονοϊός να μας βυθίσει ακόμα πιο πολύ ως λαό στην ανασφάλεια και την απόγνωση. Μελαγχολεί κανείς αν αναλογιστεί τα κλειστά καταστήματα, τα γεμάτα νοσοκομεία και την οικονομία σε ελεύθερη πτώση.

Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες για όλα αυτά και ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως το πολιτικό σύστημα, που όλοι λίγο πολύ συντηρούσαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μας έδινε ένα και μας έπαιρνε πέντε, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Τώρα με όλα αυτά που έχουμε ζήσει και με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, έφτασε η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα και να αναλογιστούμε για τις επιλογές μας…Έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες, για να χρησιμοποιήσουμε και την ορολογία των ημερών! Έφτασε η ώρα να αλλάξουν και οι πολιτικοί μας και σίγουρα πρέπει να το κάνουν, άλλαξαν οι εποχές και οι ανάγκες της κοινωνίας.

Υ.Σ. Μπορεί φέτος να μην καταφέραμε να φορέσουμε αποκριάτικη μάσκα ως είθισται, η μάσκα όμως δεν λείπει από το πρόσωπο μας και φρόντισε γι’ αυτό ο κορονοϊός.

Καλή Σαρακοστή και καλή λευτεριά σε όλα τα μέτωπα πατριώτες!