Ευκλείδης Τσακαλώτος ο νέος υπουργός Οικονομικών…

tsakalotos 67

O Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι νέος υπουργός Οικονομικών, διαδεχόμενος τον κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Τσακαλώτος θα ανακοινωθεί επισήμως νέος ΥΠΟΙΚ εντός της ημέρας. Τον κ. Τσακαλώτο «έδειξε» ως νέο «τσάρο» και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αποχωρώντας από το ΥΠΟΙΚ, ο απερχόμενος υπουργός είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους δημοσιογράφους «σας χαιρετώ. Θα σας δω αύριο με τον Ευκλείδη (σ.σ. τον Ευκλείδη Τσακαλώτο)». «Θα είναι ο Ευκλείδης (νέος υπουργός);» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. «Ελπίζω να είναι ο Ευκλείδης» απάντησε.

«Η μοναδική είδηση που μετράει σήμερα είναι το μεγαλειώδες όχι του ελληνικού λαού και ο τρόπος που θα ενισχύσει τον Αλέξη Τσιπρα στη διαπραγμάτευση», δήλωσε νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού.

«Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι θέσεις», σχολίασαν πάντως οι εκπρόσωποι της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με την παραίτηση Βαρουφάκη.

Παράλληλα αναμένεται η διατήρηση, ή και η αναβάθμιση, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη σε υφυπουργό, παρά την πρόθεσή του να υποβάλλει την περασμένη Παρασκευή την παραίτηση του στον κ. Βαρουφάκη.

Πηγή: skai.gr