Ευχετήριο μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστου Τρικάλη

 

 

Σαν το Άστρο στον ουρανό της Βηθλεέμ, ας λάμψει η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο…

Σε λίγες μέρες, οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα, η χριστιανοσύνη θα γιορτάσει τη Γέννηση του Χριστού και το μήνυμα της Αγάπης θα αντηχήσει πάλι σ’ όλη την ανθρωπότητα.

Σε μια καθημερινότητα που ο άνθρωπος υποφέρει και παλεύει λόγω φτώχειας, ασθενειών, πολέμων, φυσικών καταστροφών, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να αγωνιστούμε για έναν κόσμο πιο δίκαιο και ειρηνικό, κάνοντας πράξη το μήνυμα που έφερε ο Χριστός με τη Γέννησή του.

Παράδειγμά μας να είναι όλοι εκείνοι που βιώνουν το μήνυμα των Χριστουγέννων και έμπρακτα προσφέρουν αγάπη, στήριξη και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, που μετατρέπουν τον πόνο και την αδικία σε ανακούφιση, ελπίδα και χαρά.

Αυτές τις Άγιες Ημέρες, κόντρα στην σκοτεινιά της ψυχής μας, κόντρα στην αποξένωση, την αγωνία και τον φόβο, ας νιώσουμε την αθωότητα και την γλυκύτητα της μεγάλης αυτής γιορτής.

Ας γίνουμε πάλι παιδιά, και ας αφεθούμε στην μελωδία των Χριστουγέννων.

Ας γίνουμε Μάγοι και με οδηγό το δικό μας φωτεινό αστέρι, να βρούμε την φάτνη της καρδιάς μας. Ας γίνουμε βοσκοί και μέσα στη ζεστασιά των ζώων ας αισθανθούμε τις αγγελικές μελωδίες, για να γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά μας.

Η Αλήθεια του Θεού και η Φλόγα της Αγάπης Του να αγκαλιάσει όλη μας την ύπαρξη, να ζεστάνει τις καρδιές μας, να φωτίσει τις σκέψεις και τα όνειρά μας.

Αυτά τα Χριστούγεννα, το θαύμα της Αγίας Γέννησης να φέρει σε όλους μας υγεία, ειρήνη και φως στις καρδιές μας.

Κάθε ευχή να γίνεται ελπίδα…κάθε πόνος μια ανάμνηση… κάθε δάκρυ ένα χαμόγελο…

και κάθε μοίρασμα μια ευωδία…

Καλά, Ολόφωτα και Ευλογημένα Χριστούγεννα!