Εducation Leader Awards 2024: Silver βραβείο για το Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Με την απονομή του SILVER βραβείου του Εducation Leader Awards 2024 στην κατηγορία ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για το παγκόσμιο έργο «Let’s make a better world »μια ακόμη σχολική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο για το Νηπιαγωγείο Ριζαριού!
 
Ένα μικρό Νηπιαγωγείο που έγινε διεθνώς γνωστό για τις δράσεις του και τις διακρίσεις του χάρη στην προσεγμένη δουλειά της Προϊσταμένης του κ Μαγκιώση Άννας ,μιας επίσης πολυβραβευμένης εκπαιδευτικού ,τόσο στην Ελλάδα ,όσο και στο εξωτερικό, που έχει εφαρμόσει κάθε είδους καινοτομίας στο σχολείο της .
 
Το νέο βραβείο αφορά σε μια παγκόσμια συνεργασία σχολείων με κύριο στόχο με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να αντιληφθούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα προτεραιότητας όλων και όλοι μαζί θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο πιο καθαρό, πιο πράσινο ,πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο.
 
Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά πρότειναν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος ,μοιράστηκαν τις ιδέες και τη δουλειά τους σχετικά με την ειρήνη ,την φιλία ,τα ανθρώπινα δικαιώματα τις ανισότητες ,την κλιματική αλλαγή και φυτεύτηκαν πάνω από 4000 δέντρα.
Η οικολογική βάση ήταν η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συγκρίνουμε το παρελθόν μας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οικοδομήσουμε την εμπειρία, τονίζοντας τις πολιτισμικές μας διαφορές και ομοιότητες.
Το έργο ένωσε 286 εκπαιδευτικούς και πάνω από 10.000 μαθητές από 62 χώρες του παγκόσμιου γεωγραφικού χάρτη.
Μαγκιώση Άννα ( Ιδρύτρια και συντονίστρια του έργου, Ελλάδα )
 
Δηλώνω υπερήφανη για τη διάκριση αλλά και για την επιβράβευση της δουλειάς της ,καθ’ ότι είναι το μοναδικό οργανωμένο παγκόσμιο έργο που απέσπασε πολλές διακρίσεις ( Global SCHOOL ALLIANCE price 2023 ,1o βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Βravo Schools 2023,Certificate of Excellence για την υλοποίησή του έργου ) κι έκανε το Νηπιαγωγείο γνωστό σε όλες τις ηπείρους το μοναδικό που κατέχει το GLOBAL SILVER LABEL .
 
Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού έχει ξαναβραβευτει στον διαγωνισμό EDUCATION LEADERS AWARDS το 2019 στην κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (BRONZE )και το 2023 στην κατηγορία ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ (SILVER)
 
Η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2024 πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 01 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2024, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.
 
Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.
 
Συνολικά, διακρίθηκαν 75 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 63 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.
 
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευμένους !