Έδωσαν πρόστιμο σε ποδηλάτη με ένα χέρι, γιατί είχε ένα φρένο

IONESCU-570

Ένας ποδηλάτης από τη Γερμανία, έχοντας μόνο ένα χέρι, τροποποίησε το ποδήλατό του, αφαιρώντας από το τιμόνι του ποδηλάτου το φρένο που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και αντικαθιστώντας το με ένα φρένο, το οποίο λειτουργεί με το πόδι του. Παρ’ όλα αυτά, ο Bogdan Ionescu, πλήρωσε πρόστιμο γιατί το ποδήλατό του δεν είχε φρένο στη δεξιά χειρολαβή του τιμονιού.

Ο αστυνομικός που τον σταμάτησε, του είπε ότι το ποδήλατό του δεν ήταν ασφαλές, επειδή δεν είχε φρένο στη δεξιά πλευρά του τιμονιού, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Local» ο Ionescu. Ο ποδηλάτης απάντησε ότι το γνωρίζει και ότι έχει ένα φρένο στην αριστερή πλευρά και ένα φρένο στο πετάλι για να σταματά την πίσω ρόδα του ποδηλάτου.

Ο αστυνομικός, όμως, δεν τον πίστεψε και του επέβαλλε πρόστιμο 25 ευρώ. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, το ποδήλατο είναι απολύτως νόμιμο και το αστυνομικό τμήμα της Κολωνίας αναγκάστηκε να εκδώσει επιστροφή του χρηματικού ποσού.

Και η ιστορία δεν σταματά εδώ. Η αστυνομία προσπάθησε να επιστρέψει μόλις 5 ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι το ποδήλατο είχε ένα σπασμένο φως και επέστρεψαν τελικά στον Ionescu ολόκληρο το ποσό, μόνο αφού κι αυτός ο ισχυρισμός τους αποδείχθηκε εξίσου φανταστικός.

«Ελπίζουμε μόνο ότι δε θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο», δήλωσε το τμήμα σύμφωνα με την Daily Edge. Επιπλέον, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, Wolfgang Albers, προτίθεται να απολογηθεί προσωπικά στον Ionescu.

«Αυτό είναι υπέροχη είδηση, είμαι πραγματικά χαρούμενος,» δήλωσε ο Ionescu, στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

(Πηγή: Huffington Post) – news247.gr