Εδώ θα λειτουργεί πλέον το «στρατηγείο» του Δήμου Τρικκάιων

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες και οι δοκιμές στο νέο πρωτοποριακό χώρο Controll room, στο ισόγειο του Δημαρχείου, ώστε να είναι έτοιμο έως την Παρασκευή, ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης της κυβέρνησης Νίκου Παππά στα Τρίκαλα.

Στο νέο χώρο θα υπάρχουν πολλαπλές οθόνες, απ’ όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούνται πολλές δραστηριότητες του Δήμου και να επιλύονται προβλήματα που προκύπτουν σε όλο το εύρος του Δήμου Τρικκάιων, απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της e-Trikala Γιάννη Κωτούλα στο trikalaIN, θα μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση στις οθόνες που υπάρχουν τοποθετημένες στο Controll room, διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία και καθημερινότητα της πόλης, όπως π.χ. η κατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών ανά πάσα στιγμή, η κατάσταση των τοποθετημένων λαμπτήρων νέας γενιάς (Led) στην πόλη, η κατάσταση με τους κάδους απορριμμάτων, η κεντρική διαχείριση των αγωγών της ΔΕΥΑΤ κ.α.

Επίσης ανά πάσα στιγμή θα μπορούν μέσα από τις οθόνες, να είναι ορατά τα αυτοκίνητα του Δήμου, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με GPS, σε ποιό ακριβώς σημείο βρίσκονται και τι εργασία εκτελούν. Ακόμα θα είναι σε ορατότητα ποια από τα αιτήματα των πολιτών, σχετικά με την καθημερινότητα και την καθαριότητα, έχουν ικανοποιηθεί και ποια όχι. Μέσα δε στις επόμενες ημέρες, με την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος, θα μπει σε εφαρμογή η εύρεση θέσεων στάθμευσης, για όσους οδηγούς θέλουν να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους.
Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνεται πόσο πρωτοποριακό και φιλόδοξο είναι αυτό το νέο πρόγραμμα, που υιοθετεί και εφαρμόζει ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία πάντα με το e-Trikala προσφέρει εμπειρία και τεχνογνωσία. Να σημειωθεί πως στην αρχή της λειτουργίας του, το «στρατηγείο» του Δήμου Τρικκαίων θα λειτουργεί για 16 ώρες, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη σε σύντομο διάστημα να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Και μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί από την Παρασκευή, η νέα αυτή καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων, τα επίσημα όμως εγκαίνια της είναι προγραμματισμένα για τις 29 Ιουνίου.