Ε.Κ.Ν. Τρικάλων : 17 Νοέμβρη μέρα μνήμης τιμής και αγώνα

027

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Τρικάλων συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται σ’ όλη τη Χώρα για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας το τελευταίο διάστημα, με τα φορολογικά μέτρα που καταδυναστεύουν τους αδυνάτους και το μέλλον της Ελλάδας, και τις αντεργατικές πολιτικές που πτωχεύουν τους εργαζόμενους, κάνουν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου να ακούγονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

Οι λαϊκοί αγωνιστές του Πολυτεχνείου έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι τη χούντα και διεκδικώντας δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και συμμετοχή. Αυτές οι παρακαταθήκες μοιάζουν να απειλούνται από τους τοκογλύφους δανειστές μας και τους κυβερνώντες που στέκονται ανήμποροι στις εντολές τους.

Η ανεργία, τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές, οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εντολές και απαιτήσεις των Βρυξελλών και των οικονομικά ισχυρών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη γι’ αυτό και το αίτημα για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίσταται διαχρονικό.

Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η διαφύλαξη και ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών.

Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι να δώσουμε μαζικά και ενωτικά το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και αγώνα του Πολυτεχνείου.