Δυναμικό παρών της Π.Ε. Τρικάλων μέσω του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2021

Ο Ενιαίος  Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων  στο πλαίσιο της  στρατηγικής που έχει χαράξει για την συστηματική προβολή και προώθηση του νομού μας, συμμετείχε στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού Ι.Τ.Β BerlinVirtual που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω ειδικής πλατφόρμας μεταξύ 9-12 Μαρτίου.

Καθώς η Ι.Τ.Β. αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις στον κόσμο, η συμμετοχή του Ενιαίου Φορέα θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας παγκοσμίως.

Στην Ι.Τ.Β. συμμετείχαν 3.513 εκθέτες από 120 χώρες ενώ στην ειδική πλατφόρμα εγγράφηκαν πάνω από 65.000 χρήστες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού πραγματοποίησε μια σειρά στοχευμένων συναντήσεων με επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους touroperators, bloggers και έγκριτα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ανοίγοντας έτσι τον ορίζοντα συνεργασίας με χώρες στόχους.

Η προβολή της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και γαστρονομίας  με κειμενογραφία, εικόνες και βίντεο.

Παράλληλα, παρακολουθήθηκαν σημαντικές εισηγήσεις παραγόντων του διεθνούς τουρισμού για τις τρέχουσες εξελίξεις και τάσεις καθώς και το μέλλον του τουρισμού όπως διαμορφώνεται με τα δεδομένα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση.

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων φιλοξενήθηκε στο διαδικτυακό περίπτερο του Ε.Ο.Τ. ο οποίος κάλυψε και το κόστος συμμετοχής στην έκθεση.

 

Για τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού

O Πρόεδρος

Βασίλης Γιαγιάκος