Δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Τρίκαλα κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικών & σχολικών μονάδων

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων- υπολογίζεται πως πάνω από 300 εκπαιδευτικοί έδωσαν σήμερα δυναμικό παρών-πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, η πανεκπαιδευτική απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανωσαν από κοινού η ΕΛΜΕΤ και ο ΣΕΠΕ Τρικάλων.

Σε πολλά σχολεία των Τρικάλων σήμερα δεν έγιναν μαθήματα, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών το ποσοστά απεργίας στα σχολεία αγγίξαν αρκετά υψηλά επίπεδα, με  αυτά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ξεπερνάει το 60%, ενώ της Δευτεροβάθμιας να αγγίζει το 45%.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, γεγονός που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Πρόεδροι της ΕΛΜΕΤ και του ΣΕΠΕ Τρικάλων κ.κ. Νίκος Πασχάλης και Γιώργος Τσιάκαλος, ενώ χαιρετισμούς και μηνύματα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών απηύθυναν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πεζή πορεία των εκπαιδευτικών με συνθήματα, σημαίες και πανό σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, με κατάληξη τις Διευθύνσεις Α/ θλιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην πλατεία ΟΤΕ.