Δραστηριότητες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Tρικάλων

Το Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστό στις αρχές ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς συνεχίζοντας το έργο του, στάθηκε και αυτές τις Άγιες Μέρες αρωγός σε οικογένειες που στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσφέροντας υλική και ηθική συμπαράσταση.

Μοναχικοί ηλικιωμένοι που όλη τη χρονιά στηρίζονται από τις  ακούραστες εθελόντριες, δεχόμενοι τη στήριξη τους  και τις φροντίδες τους και αυτές τις μέρες δέχτηκαν  ηθική και  υλική συμπαράσταση (τρόφιμα και λοιπά είδη).

Πολύτιμοι Αρωγοί του έργου του Τμήματος ήταν η  Αστυνομική Δ/νση Τρικάλων, που παρέδωσε σημαντική ποσότητα τροφίμων, παιχνιδιών και ιματισμού, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Τρικάλων, τα Εκπαιδευτήρια ΣΑΚΚΑ και τα Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ, οι επιχειρήσεις ΑΦΟΙ ΜΑΤΗ, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΒΙΟΣΑΛ, ΚΕΔΑΠ Α.Ε., η γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ, τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, LIDL HELLAS και το κρεοπωλείο Γ. ΝΟΥΛΑ-Ο ΚΟΖΙΑΚΑΣ.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά συμπολίτισσας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, και που προσέφερε τρόφιμα για 75 οικογένειες.

Η Πρόεδρος του Τμήματος, Εθελόντριες και η Εκπαιδεύτρια επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, έψαλαν τα κάλαντα και προσέφεραν δώρα και γλυκίσματα στους περιθαλπόμενους.

Επισκέφθηκαν τον ξενώνα ΨΥΧΑΡΓΩ-ΠΥΞΙΔΑ με γλυκίσματα και παρευρέθησαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δομής Σ.Υ.Δ. Άγιοι Ανάργυροι- Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. αλλά και του ΔΙΟΓΕΝΕΙΟΥ  ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ- ΕΠΑΨΥ, όπου το Τμήμα προσέφερε γεύμα στους τροφίμους όπως στο εξής θα προσφέρει σε σταθερή βάση.

Επισκέφθηκαν επίσης την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων με Άγιο Βασίλη όπου και μοίρασαν δώρα στους μικρούς ασθενείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τις εθελόντριες, το προσωπικό του Τμήματος και όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που έμπρακτα στηρίζουν το έργο του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.