Δραματικό Eurogroup – Φόβοι ότι δεν θα εγκρίνουν την παράταση του προγράμματος

eurogroup 45

Στον «αέρα» η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ – Ώρα για το Plan B, δηλώνει ευρωπαίος αξιωματούχος – «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά – Για capital controls θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης

Δραματικό αναμένεται να είναι το σημερινό Eurogroup αφού όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, διακυβεύεται πλέον η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η χώρα μας πλέον είναι στον «αέρα» καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης ίσως πάρουν την απόφαση να σταματήσουν άμεσα το πρόγραμμα, αποσύροντας τα μέχρι τώρα διλήμματα.

Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει: «Είναι ώρα για το Plan B».

Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.

protothema.gr