ΔΩΡΕΑΝ δράσεις από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςσε συνεργασία μετο ParentsAcademy

Διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα

«Γονείς και μάθηση: Πώς ο γονιός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάθηση του παιδιού του»

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 18.00-19.00

Σύνδεσμος για τη συμμετοχή ΕΔΩ

Οι μαθησιακές δυσκολίες έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα τόσο στη σχολική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Μια σημαντική παράμετρος ωστόσο η οποία δεν έχει τύχει της προσοχής που απαιτείται είναι οι γονείς και τα θέματα διαχείρισης των δυσκολιών των παιδιών τους στο σπίτι.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναπτύξει το πρόγραμμα «Γονείς και Μαθησιακές Δυσκολίες: Πώς διαχειριζόμαστε τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο σπίτι», με Επιστημονική Υπεύθυνη την Δρ. Τζιβινίκου Σωτηρία. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί  με τρόπο ώστε να είναι προσιτό τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο όσο και όσο αφορά στα οικονομικά, στην μεγάλη και ανομοιογενή ομάδα των γονιών, των οποίων τα παιδιά είναι προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εμφανίζουν δυσκολίες ή έχουν διαγνωσμένες μαθησιακές και άλλες δυσκολίες.

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών για θέματα μαθησιακών δυσκολιών ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα α) τα μαθησιακά προβλήματα των παιδιών τους στο σπίτι, β) τη σχέση τους με τους εκπαιδευτικούς και το σχολικό πλαίσιο γενικότερα προς όφελος των παιδιών τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνονται παράλληλες δράσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό και όλους τους γονείς. Έτσι, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:  «Γονείς και μάθηση: Πώς ο γονιός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάθηση του παιδιού του» με εκλεκτές ομιλήτριες οι οποίες θα αναδείξουν σφαιρικά τις παραμέτρους που σχετίζονται με το θέμα:

  • Δρ. Τζιβινίκου Σωτηρία, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα “Οι γονείς αντιμέτωποι με τις προκλήσεις μάθησης των παιδιών τους- Προτάσεις και εφαρμογές”
  • Δρ. Ρούση Χριστίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα “Η σχέση γονιού-παιδιού και η διαχείριση των δυσκολιών”
  • Δρ. Κρόκου Ζωή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα “Η σχέση γονιού-εκπαιδευτικού και η επίδρασή της στο παιδί/μαθητή”
  • Μπάρου Γεωργία, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες, με θέμα “Εμπειρίες γονιών με τη ματιά του γονιού – η οικογένεια μόνη με τα προβλήματά της αναζητά «συμμάχους»”

 

Η επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος

Δρ. Σωτηρία Τζιβινίκου

Επικοινωνία: sotitzivi@uth.gr/ 6977296920

ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΘ https://learning.uth.gr/parents_and_learning_difficulties/

Parents Academy https://parentsacademy.co/