Δημοσκόπηση: «Οχι» σε λύση με τον όρο «Μακεδονία» από το 56,5%

Υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό, αλλά απαισιόδοξοι για την κατάληξη της, δηλώνουν στην πλειονότητά τους οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για την τηλεόραση του ALPHA.

Στο ερώτημα  αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, με το 30,5% να δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί και 2% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.

Στο ερώτημα για το κατά πόσο η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, το 53,4% πιστεύει πως οχι, δηλαδή ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, το 35,9% πιστεύει ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με  το 10,7% να απαντά «δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ».

Για το ονοματολογικό, το 56,5% δεν θέλει τον όρο Μακεδονία στο όνομα, ενώ το 38,5% τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, το 4% υπέρ μιας οποιαδήποτε λύσης και  το 10% απαντά δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ.

Για το αν συμφωνούν με όνομα «GornaMacedonia», το 56,5% απαντά αρνητικά, το 40% απαντά «ναι και μάλλον ναι». Το 3,5% δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ

Επίσης υπέρ των συλλαλητηρίων για την ονομασία των Σκοπίων τάσσεται το 52,5%, κατά το 27,7%, το 19,2% ούτε υπέρ ούτε κατά και το 0,5% ΔΓ/ΔΑ.

Αρνητικά κρίνουν οι ερωτώμενοι τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων.

Το 64,1% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς, το 31,6% τους κρίνει θετικά ενώ το 4,3% ΔΓ/ΔΑ.

thetoc.gr