Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από 10% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2,5% η Νέα Αριστερά, στο 35,7% η ΝΔ

Κάτω από 10% καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μόλις στο 9,8%, με τη Νέα Αριστερά, το «κόμμα των 11» που αποχώρησαν από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, να αγγίζει μόλις το 2,5%.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στα Παραπολιτικά, η οποία διεξήχθη το διάστημα 5 έως 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε δηλαδή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του νέου φορέα που δημιούργησαν οι 11 βουλευτές καταγράφονται τα εξής:

Την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών, δείγμα του ενδιαφέροντος που προκαλεί η κατάσταση στον πολιτικό χώρο ο οποίος εκτείνεται από τη ριζοσπαστική και την ανανεωτική Αριστερά έως και το Κέντρο.

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη «Νέα Αριστερά» στις επερχόμενες ευρωεκλογές και το οποίο αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή.

Η εκλογική επιρροή της «Νέας Αριστεράς», όπως και των υπόλοιπων κομμάτων αποτυπώνεται στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου, όπου ο νεοεισερχόμενος σχηματισμός καταγράφει ποσοστό της τάξης του 2,5%, πολύ κοντά στο κοινοβουλευτικό όριο εισόδου.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου όπως θα βλέπουμε και στον πίνακα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,7%, το ΠΑΣΟΚ είναι καθαρά στη δεύτερη θέση με 12,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε μονοψήφιο ποσοστό και στην τρίτη θέση με 9,8%, το ΚΚΕ στο 8,9% και από εκεί και πέρα η Ελληνική Λύση είναι στο 5,4% και το όριο του 3% στη δημοσκόπηση της GPO περνουν οι Σπαρτιάτες με 3,2%. Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά κινούνται από 2-2,8%.

fimotro.gr