Δημοσκόπηση – επιβεβαίωση της πολιτικής σκακιέρας «τρέχει» στη Λάρισα

Όσο πλησιάζουμε προς τη χρονιά των εκλογών, το 2023, τόσο θα εντείνονται τα τηλεφωνήματα από εταιρείες δημοσκοπήσεων στα σπίτια των Λαρισαίων. Βουλή, Περιφέρεια και Δήμος, περιμένουν τους νέους ενοίκους μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους, με τους «μνηστήρες» σε πρώτη φάση να επιχειρούν την… κατοχύρωση των υποψηφιοτήτων τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια αυτό, αφού σε άλλες, όπως εκείνη του Κώστα Αγοραστού ή του Απόστολου Καλογιάννη, το προσδοκώμενο είναι η αποτύπωση της δημοφιλίας αλλά και τις εύλογης φθοράς μετά από αρκετά χρόνια στην εξουσία.

Η εν εξελίξει δημοσκόπηση πάντως, «ψαρεύει» σε γνωστά νερά, αφού δεν προσφέρει φρέσκο νερό στον μύλο της ονοματολογίας.

Επί παραδείγματι, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βάζει στο κάδρο τον Κώστα Αγοραστό, τον Βασίλη Κόκκαλη, τον Κώστα Μπαργιώτα, τη Μαρία Γαλλιού και τον Δημήτρη Κουρέτα. Ότι δηλαδή μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί. Με τη διαφορά πως η ερώτηση για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερο φιλολογικό χαρακτήρα, καθώς ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης έχει κλείσει με εμφατικό τρόπο τη συζήτηση για την Περιφέρεια. Το ενδιαφέρον μοιραία στρέφεται μεταξύ δύο ΠΑΣΟΚων, του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΛ κ. Μπαργιώτα και της δικηγόρου κ. Μαρίας Γαλλιού, μεταξύ των οποίων – καθότι φαίνεται – θα κριθεί η υποψηφιότητα από το χώρο της κεντροαριστεράς. Σε ότι αφορά τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Κουρέτα, παραμένει μία δημοφιλής προσωπικότητα, της οποίας η δράση παρακολουθείται στενά από την επικαιρότητα.

Στον Δήμο Λαρισαίων κυριολεκτικά ουδέν νεότερο, αφού τα πρόσωπα που μπαίνουν στη συζήτηση είναι οι τωρινοί επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης δηλαδή, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μαμάκος και οι κ.κ. Παναγιώτης Γούλας, Πέτρος Κρίκκης, Νίκος Γαμβρούλας και Κώστας Βαϊούλης. Φαντασία ουδεμία για τους δημοσκόπους…

Σε ότι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή -σύμφωνα με το onlarissa.gr-, ζητείται από τους ερωτηθέντες να αποκαλύψουν την πρόθεση ψήφου τους, γεγονός που μάλλον παραπέμπει σε εντολέα εξ’ Αθηνών για την παρούσα μέτρηση…

Α.Ρ.