Δήμος Τρικκαίων: Όλες οι διαστάσεις του προβλήματος «Αλκοόλ και έφηβοι» μέσα από τη ματιά των ειδικών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο BOX Music Theatre, η ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα για το σημαντικό θέμα και κοινωνικό πρόβλημα, της χρήσης αλκοόλ από νέους και εφήβους.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, ο Δήμος Τρικκαίων και η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ανέλαβαν την πρωτοβουλία,  οργανώνοντας συνεχείς συσκέψεις με πλήθος ειδικών για το θέμα και με τη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων και του Κέντρου Ενταξης Μεταναστών, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος μαθητών και γονέων, προκειμένου να ακούσουν τους ειδικούς για τα θέματα του αλκοόλ, αλλά, κυρίως, να ακουστούν οι ίδιοι/ες για τα όσα τους απασχολούν.

Για το θέμα μίλησαν η Κοινωνική Λειτουργός της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Σοφία Κασσοπούλου, παρουσιάζοντας στατιστικά κυρίως στοιχεία, η ψυχολόγος του κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Γαλάνη, παρουσιάζοντας τα αίτια για χρήση αλκοόλ και τις επιπτώσεις, η ιατρός ΤΕΠ Ευαγγελία Καλκάνη, αντιμετώπιση περιστατικών και επιπτώσεις στην υγεία, η νομικός του ΚΕΜ Δήμου Τρικκαίων Ευγενία Γαλανάκη, νομικό πλαίσιο (ν. 3730/2008), η Προϊσταμένη της Δημοτική αστυνομίας Τρικάλων Ευαγγελία Κοντογιάννη και ο Διοικητής ασφαλείας Τρικάλων Γιώργος Λιούρας, κατασταλτικό μέσο, οι καταστηματάρχες Γιώργος Ηλιάδης και Νικόλαος Παπαευθυμίου, ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης νομού Τρικάλων Άννα Καραμπίνα, η εκπρόσωπος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Αναγνωστοπούλου, οι μαθητές Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Μαρία Αναγνωστοπούλου και Κων/να Καλαμαρτζή.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ενώ παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας Μιχάλης Λάππας, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Έφη Λεβέντη και Γεωργία Κοτρώνη, ο Υποδιοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομία Τρικάλων Αθανάσιος Καππάς κ.α.