Δήμος Πύλης: Οι συσχετισμοί και οι ζυμώσεις, ο Μαράβας και τα σενάρια Χήρα-Τσιούτσια

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «προεκλογικές» εξελίξεις στον Δήμο Πύλης, καίτοι βρισκόμαστε αρκετό καιρό ακόμα μακριά πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Μέχρι στιγμής οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται, ευνοούν αναμφισβήτητα τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα, ο οποίος φαίνεται να ανακηρύσσεται σε απόλυτο κυρίαρχο του «παιχνιδιού». Και λόγω θέσης και λόγω πλειοψηφίας και λόγω εμπειρίας, αλλά και λόγω του ότι χειρίζεται με έξυπνο τρόπο ορισμένα θέματα, είναι από εκείνους τους λόγους που τον κρατάνε «ψηλά» κι ας υπάρχουν αρκετοί που τον αμφισβητούν. Δύο απ’ αυτά είναι το φράγμα της Πύλης και το φράγμα της Μεσοχώρας, τα οποία φροντίζει ο ίδιος να τα κρατάει ψηλά και πάντα στην επικαιρότητα, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να ολοκληρωθούν επί των ημέρων του. Κατά τα άλλα μπορεί και χειρίζεται τα θέματα της καθημερινότητας του δήμου έξυπνα. Είναι δίπλα στον πολίτη και τους κατοίκους των χωριών, δείχνοντας πως έχει υπό πλήρη και απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Γι’ αυτό άλλωστε θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία στο Δήμο Πύλης.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Χήραςκαι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαλάντης Τσιούτσιας, που ναι μεν μπορεί να θέλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για τον δημαρχιακό θώκο, άγνωστο όμως παραμένει προς το παρόν πως αυτό μπορεί να συμβεί. Κατά καιρούς με παρεμβάσεις τους είτε στα δημοτικά συμβούλια είτε με δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, προσπαθούν να αναδείξουν προβλήματα και ελλείματα της δημοτικής αρχής Μαράβα, χωρίς όμως αυτές να τους δίνουν τους «πόντους» που χρειάζονται», ώστε να βγουν μπροστά.

Υπάρχουν βέβαια και τα σενάρια που τους θέλουν να κάνουν προσπάθειες για κοινή κάθοδο τους σε ένα συνδυασμό απέναντι στον Μαράβα στις επόμενες εκλογές, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και μιας και είναι πολύ δύσκολο να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο με τόσους πολλούς υποψήφιους, αλλά ακόμη το τοπίο παραμένει «θολό» όσον αφορά την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Υπάρχει αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο Δήμο Πύλης. Που φαίνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές να υπάρχει πολιτικός «τζόγος»…Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια λέει πολύ σοφά και η παροιμία και ο χρόνος θα ξεδιαλύνει πολλά στον Δήμο Πύλης!