Δημήτρης Τσιγάρας: Τα σκίτσα των μουσικών και η μουσική των σκίτσων

Εντυπωσιάζουν πραγματικά τα σκίτσα του γνωστού Τρικαλινού καλλιτέχνη και εικαστικού Δημήτρη Τσιγάρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και Δήμαρχος στο δήμο Καλλιδένδρου.

Μια από τις αρτιότερες συλλογές του είναι και αυτή που απεικονίζει λαϊκούς οργανοπαίκτες και μουσικά όργανα, που ο ίδιος τα ονομάζει ως «Τα σκίτσα των μουσικών και η μουσική των σκίτσων».

Όπως ο ίδιος σημειώνει «Εδώ γίνεται μια εικαστική προσέγγιση στα μουσικά όργανα και τους οργανοπαίχτες, με την απόδοση σκίτσων. Με εργαλεία: ένα πενάκι, ένα μολύβι και την χρήση του Photoshop δημιουργήθηκαν μια σειρά από σκίτσα που αποτελούν τη θεματική ενότητα: «Τα σκίτσα των μουσικών και η μουσική των σκίτσων» (Μουσικά όργανα και οργανοπαίχτες).

Ένας άλλος κόσμος, απαράμιλλης ομορφιάς, ο κόσμος της μουσικής, των μουσικών οργάνων και των εκτελεστών τους, που ελευθερώνει τα συναισθήματά μας και μας βοηθάει να συνδεθούμε με την πραγματική μας φύση, ένας κόσμος μαγικός κι ανεξερεύνητος, γεμάτος από μοναδικά και ποικιλόμορφα κατασκευάσματα, που παράγουν μουσική, γεμάτος από παιχνιδιάτορες, δεξιοτέχνες κι ερμηνευτές, που εκφράζονται παίζοντας (ποιώντας) μουσική.

Ο Δημήτρης Τσιγάρας ξεδιπλώνει μια ακόμα πτυχή του πολύπλευρου ταλέντου του, με ξεχωριστά έργα που εντυπωσιάζουν!