Δημήτρης Παπαστεργίου: Ολοκληρώνουμε την ελεγχόμενη στάθμευση

Το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και το σχεδιασμό για κατασκευή πάρκινγκ σχολίασε  μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97, 6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Θα πρέπει να ζυγίσουμε τις ισορροπίες μεταξύ της επιβεβλημένης χρήσης του αυτοκινήτου, όπως εμπόριο, άτομα με κινητικά προβλήματα, και την άσκοπη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης. Ολοκληρώνουμε αυτές τις μέρες τη μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία θα φέρει και σε πολύ μεγάλο βαθμό λύση στο πρόβλημα στάθμευσης το οποίο αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει. Το κόστος θα ανέλθει περίπου στο 0,5 ευρώ/ώρα ανάλογα τις ζώνες, όπως θα υπάρχουν και ζώνες για στάθμευση μονίμων κατοίκων. Θα βρούμε παράλληλους δρόμους σε κεντρικούς, πχ Βύρωνος, Ζωγράφου, όπου θα παρκάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρίς χρέωση. Θέλουμε να αφήσουμε χώρο στο κέντρο για ανθρώπους που θέλουν να κατεβούν, να ψωνίσουν και να φύγουν.

Έχουμε ανοιχτεί εδώ και πολύ καιρό σε ιδιώτες να επενδύσουν στην κατασκευή του παρκινγκ της Κανούτα, και σε υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας του παλιού Κτελ. Στο συγκεκριμένο που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, έχουμε πάρει την έγκριση τους να προχωρήσουμε στην κατασκευή του υπογείου παρκινγκ, με ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου ιδιωτικού τομέα). Υπάρχει όντως το ενδιαφέρον από ιδιώτες, διότι δεν έχει δυστυχώς ο Δήμος τους πόρους να κατασκευάσει μόνος του τα παρκινγκ αυτά, ενώ με συγχρηματοδότηση με ιδιώτες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, μιλάμε για έργα των 5-10 εκατομμυρίων ευρώ.»