Δημήτρης Νούλας: Βρε βρε!!.. καλώς τους υποψήφιους!

«Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα».

(Διονύσης Σαββόπουλος…Ο πολιτευτής)

Η εθνική μας επέτειος φέτος αποτέλεσε την απαρχή εξορμήσεων, παρελάσεων και προβολής των υποψηφίων περί τα τοπικά κοινά.  Λεφούσια ξεχύθηκαν στις  πλατείες  τις  μυροβόλες, ατσαλάκωτα περιβεβλημένοι, τιμώντας τα ιερά και όσια της φυλής, με μια σημαία να ανεμίζει στα φιλοκάρδια τους . Η άνοιξη εισέρχεται στις αισθήσεις μας δυναμικά και ξάφνου την ώρα και στιγμή που απολαμβάνουμε την ωραιότητα της φύσεως με τις αισθήσεις μας προτεταμένες, τσουπ!!…να σου πετάγονται τα άνθη των υποψηφίων  εις τα δημοτικά και περιφερειακά κοινά. Μαργαρίτες, παπαρούνες, ζουμπούλια, βιολέτες  προτείνουν τα χρώματα και μυρωδικά τους να τους επιλέξουμε να ομορφύνουν τον τόπο μας με την παρουσία  τους.

Ε ρε τι έχουμε να δούμε και μένει μεγάλο διάστημα μέχρι τις εκλογές.  Τα βάζα μουράνο ετοιμάστε να τοποθετήσουμε τα λουλουδάκια υποψήφιους. Να τα ποτίζουμε μέχρι να δούμε ποιο-ποια θα αντέξουν περισσότερο, ώστε να μας πείσουν στην  επερχόμενη ψηφοφορία.

Βέβαια ο αριθμός των υποψηφίων μεγάλος. Όλοι έχουν να προσφέρουν  σ αυτό τον τόπο. Μόνο αγαπητοί μου επίδοξοι τοπικοί άρχοντες, οι προσφορές σας είναι περισσότερες από τη ζήτηση. Τι θα κάνουμε τότε; Κι επειδή  όλοι σας  είστε με φρέσκιες ιδέες, νέα  σχέδια για  μια καλύτερη πόλη  ….μπλα μπλα μπλα μπλα……  Επιθυμείτε την πρόοδο και την ευημερία μας ,με το αζημίωτο βέβαια που στην προκείμενη περίπτωση είναι τα ψηφαλάκια μας. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη-ταμείο ίδωμεν…. Επειδή όμως είστε πάρα πολλοί μα πάρα πολλοί και μας μπερδεύετε, σας προκαλώ!!…. να  ψηφίσετε  εμάς τους απλούς ψηφοφόρους που είμαστε τελικά λιγότεροι από εσάς.

Μέχρι και τον κλήρο χρησιμοποιείτε για τα αλισβερίσια σας, (άλλο που δε θέλουν και μερικοί από δαύτους). Μα φτάνουν πια οι τόσοι εναγκαλισμοί κι οι αγαπητικές σχέσεις προς δόξαν Θεού κι ολόδικο σας συμφέρον!

Περπατώ στο δρόμο η φύση αναγεννιέται… κι εκεί που ακούω τα πουλάκια, να σου μια φωνή …Δημήτρη καλημέρα τι κάνεις βρε συ; Όλοι καλά ;  Αντίκρυ μου η εικόνα μιας κυρίας με τον σύζυγο της που έχει να μου μιλήσει κοντά πέντε χρονάκια. Κι αμέσως μπαίνει στο ψητό ….Είμαι υποψήφια και θέλω την στήριξη σου. Τι να της απαντήσω; Πάλεψα για λίγα δευτερόλεπτα να δείξω την ευγένεια μου. Δε το κατάφερα και καλά έκανα…. Εσείς που με βλέπετε στο δρόμο τόσες φορές και ούτε σημασία δε δίνατε αν και σας μιλούσα…. εσείς που γυρνούσατε το κεφάλι σας αλλού όταν με βλέπατε, τώρα ζητάτε στήριξη ψήφου;

Μήπως δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση, αλλά και πάρα πολλοί συμπολίτες μας; Νομίζω πως ναι….

Η πραγματικότητα αγαπητοί υποψήφιοι είναι ότι οι πλείστοι από εσάς είστε άσχετοι. Βάζετε υποψηφιότητα για καιροσκοπικούς λόγους και σκοπούς. Για ίδιον όφελος.  Πίσω από την εικόνα των χαμογελαστών προσώπων, των  στημένων παραστάσεων κρύβονται  προφανώς σκέψεις για βόλεμα. Σιγά μη σας νοιάζει η πόλη και οι πολίτες. Μη  μας χαλάτε την ομορφιά της άνοιξης  ψευτοχαμογελαστοί υποψηφιούληδες. Η προσφορά σας είναι  στο να βρείτε τρύπα να τρυπώσετε. Το ποιόν σας παρουσιάζεται στον τρόπο που αντιμετωπίζετε άλλους συνυποψήφιους . Αυτά τα διαολεμένα πισώπλατα μαχαιρώματα, τα έχετε ανάγει σε τρόπο ζωής!!

Από την άλλη υπάρχουν  άτομα αξιόλογα που τοποθετούνται με φειδώ , νηφάλια, χωρίς  νταβαντούρια και πολλές παρουσιάσεις. Άτομα που εργάζονται, έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν, ο βίος τους  είναι  ξάστερος,  χωρίς φτιασιδώματα και ρετουσαρίσματα.  Άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά, δεν είναι ολημερίς κι ολονυχτίς στα μέσα ενημέρωσης. Αγωνίζονται με τρόπο που δεν ενοχλεί. Είναι λίγοι και μετρημένοι. Μπορούμε να τους βρούμε. Ας αφουγκραστούμε λίγο να αισθανθούμε την αξία των αφανών. Ας γυρίσουμε την πλάτη στους ασβεστωμένους, τους λάγνους ,τους ανίκανους και βολεμένους.

Υπάρχουν καθάριες λύσεις το πιστεύω.  Ας ψάξουμε γύρω μας, δίπλα μας ….

ΥΓ: παρμένο από το διαδίκτυο….  « Μη στέλνετε αιτήματα φιλίας…. στείλτε τα ψηφοδέλτια!»

 

                                                                                             Ο κατά συρροή ονειροπόλος

                                                                                                                  Δημήτρης Νούλας