Δημήτρης Νούλας: Το μέλι το κεντρί και οι καρέκλες

Ο συγγραφέας του Τομ Σώγιερ Μάρκ Τουαίν έλεγε «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά».

Δε γουστάρω την πολιτική γενικά. Τιμώ αυτούς που έχουν το ταλέντο, το σαράκι, ασχολούνται με πάθος κι αυτό φαίνεται μέσα κι έξω τους. Αλλά οι πολιτικάντηδες καιροσκόποι μπαμπέσηδες μου τη δίνουν  με τον τρόπο συμπεριφοράς και τις πράξεις τους. Μέσα στην περίοδο της κατοχής από τον κορονοϊό παρατήρησα συμπεριφορές «δημόσιων» προσώπων. Ορισμένους αιρετούς , που ο κοσμάκης  αφού στραβώθηκε και τους σταύρωσε,  ξεπέρασαν εαυτούς! Μιλάμε ότι αυτοί από τη μέρα που ψηφίστηκαν, άρχισαν τη συλλογή ψήφων για τις επόμενες εκλογές. Και πετούν από λουλουδάκι σε λουλουδάκι σα τις μελισσούλες τάζοντας , πουλώντας γύρη εκδούλευσης, και μέλι με κεντρί. Το κεντρί το ρίχνουν σε όσους αντιδρούν και το μέλι το ανακατεύουν με  δηλητήριο για να  το εκχύσουν στους  αντιπάλους τους κι ας προέρχονται από την ίδια φάρα!

Πραγματικά κάθε φορά μένω έκπληκτος με τις  εκρήξεις ικανότητας αυτών των ανθρώπων. Και σκέφτομαι  πως οι Μεσσίες –Σωτήρες του πόπολου είναι εδώ! Κάνουν τα πάντα για να προβάλουν ακόμη και τις στιγμές της επίσκεψης τους σε χώρους όπου κι ο Βασιλεύς οδεύει μόνος! Έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ αυθάδειας.

Η  εξυπνάδα τους  φτάνει σε χιλιοστά των τριχών της κεφαλής τους.  Και μπλέκουν τα πάντα. Βάζουν  το συμφεροντάκι τους απέναντι σε πολίτες.  Μπλέκουν περιοχές  με τις απρέπειες της μικρότητας τους.  Φέρνουν σε δύσκολη θέση απλούς ανθρώπους της βιοπάλης.  Θεωρούν μια καρέκλα που τους έδωσαν οι πολίτες, ένα σε τα εσώρουχα τους. Και μάλιστα ο ένας ροκανίζει την  καρεκλίτσα  του άλλου,  με καλοδουλεμένα πριόνια.

Όλη μέρα  ρίχνουν ιδρώτα δουλειάς γεμίζοντας τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με τα επιτεύγματα τους.  Τη νύχτα εξυφαίνουν  σχέδια ολέθρου με άφατη λεπτομέρεια. Σχέδια με σκοπό την καταστροφή του άλλου κι όχι τη δημιουργία έργου. Παρουσιάζουν δε ως έργο ακόμη και τη μετακίνηση μιας πετρούλας  ενάμιση εκατοστό αριστερά ή δεξιά! Η πολεμική τους βασίζεται στην παραπλάνηση! Έχουν χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, αν ποτέ είχαν ήθος.  Βάζουν την  μάσκα του καλοκάγαθου αμνού, ενώ μέσα κυοφορούν το χαιρέκακο βλέμμα του  αιμοβόρου λύκου. Και οι ακόλουθοι χειροκροτούν . Μέχρι που μια ραφή της μάσκας σκίζεται βγάζοντας το λυκοπρόσωπο στην επιφάνεια. Και τότε…… το ωσαννά με θαυμαστό τρόπο μετουσιώνεται σε σταύρωσον αυτόν!

Αγαπητοί…… το καλάμι καλό, μα η γη πιο στέρεα. Τα σκουλήκια ανεβαίνουν  στις κορφές αλλά σέρνονται για να φτάσουν…. Υπάρχει καιρός να βγείτε από την ιδιοτυπία της αντιπαλότητας, μη παίζοντας παιχνίδια με τους πολίτες  για την ατομικιστική παρουσία σας. Κρατείστε τις ρητορείες σας για το καλό της πόλης. Μη στοχοποιείτε περιοχές για την πολιτικάντικη ευμάρεια σας! Οι άνθρωποι που σας «τίμησαν» με την ψήφο τους τι φταίνε; Αγωνιστείτε με καθαρή την τράπουλα. Σεβαστείτε τους συμπολίτες σας….. δεν είναι σα τα μούτρα σας. Να ξέρετε ότι αν λειτουργείτε με ανοιχτά παράθυρα, θα κερδίσετε περισσότερα…. Δεν είστε δα και τα μοναδικά πολιτικά όντα…………

Άλλωστε βρε  μπαγλαμάδες …. Αν δεν ήταν  κάποιος Δημήτρης,  δε θα σας ήξερε ούτε το «σκυλάκι»  της οικίας σας!!! ( για να παραφράσω την κατσιφάρεια ρήση).

Τελικά όποτε βρεθούμε με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε και να συλλογιστούμε. Σας φιλώ…..

ΥΓ: Δε το συζητώ ότι δεν ιδρώνει το αυτάκι!!

Ο κατά συρροή   ονειροπόλος

Δημήτρης Νούλας