Δημήτρης Νούλας: Πόση υποκρισία ΜΑΣ περισσεύει;

….«Έχουμε 24ωρες περιπολίες από την πυροσβεστική, είναι πραγματικά λίγο περίεργο να υπάρξει κακόβουλη ή παράνομη ενέργεια που δεν έχουμε δει». Ξεκινώ  με αυτές τις αράδες που έχουν αποτυπωθεί σε μέσα ενημέρωσης όπως: protothema.gr, voria.gr, vradini.gr, cuprustimes.gr, thessaliatv.gr και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.  Αναφέρονται οι γραμμές αυτές σε δηλώσεις κάποιου που ανερυθρίαστα βγαίνει και μιλά για το θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού στην πόλη μας , χωρίς να προβληματιστεί ότι με αυτές τις κουβεντούλες του δημιουργεί ένα κλίμα.

Όλα καλά βαίνουν στα ωραία ερωτικά Τρίκαλα. Μια έφηβη χάθηκε. Και τι έγινε βρε αδελφάκι μου, η πρώτη ή η τελευταία είναι. Και εδώ που τα λέμε η κοινή γνώμη των νοικοκυραίων έβγαλε την απόφαση… Τα ήθελε! Δε τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη!  Κι οι γονείς τι έκαναν;  Την άφηναν να αλωνίζει;…. Εδώ στην ειδυλλιακή πόλη του Ασκληπιού οι νομοταγείς κυρ Παντελήδες  αποφάνθηκαν και συνοψίζουν την σκέψη τους πως λίγο περίεργο αυτό, εμείς θα το βλέπαμε κλπ κλπ κλπ…… Κάτω από το χαλάκι της εξώθυρας βουνό η σκόνη!!

Η  έννοια της ντροπής περισσεύει  για όλους ΜΑΣ.  Μια νέα ψυχή έφυγε χωρίς να γνωρίσει τίποτε από τη  ζωή. Χωρίς να βιώσει τα άγουρα χρόνια να μάθει και να ζήσει την ενηλικίωση της.  Αυτό βέβαια  δεν μας απασχολεί, γιατί δεν είναι η θυγατέρα  του Νούλα , δεν είναι η κόρη σου, δεν είναι η κόρη του «ευυπόληπτου» πολίτη, δεν είναι η αγέννητη κόρη  σου. Είναι η κόρη του άλλου του παρείσακτου του πληβείου. Αυτού ρε που καταπάτησε την ιερή μας πόλη, τη γλυκιά κι ιστορική!

Παναθεμά ΜΑΣ!  Φαρισαίοι  υποκριτές συμπολίτες! Η συγκατάβαση σε κάθε περίπτωση που δεν χτυπά το ρόπτρο μας, είναι  μηδενική, όπως και η ανοχή. Πιότερο όμως ο σκασμός! Δε το βουλώνουμε να σεβαστούμε τον πόνο μιας οικογένειας που έχασε ένα βλαστάρι της. Έχουμε βρε έστω την παραμικρή  γνώση του πόνου του άλλου;..Όχι βέβαια! Ρίχνουμε ευθύνες με έντεχνο πλάγιο τρόπο.  Να κλείσει το θέμα που δε μας αφορά βέβαια γρήγορα. Πόσες μέρες θα περάσουν;  Δέκα, δεκαπέντε, είκοσι;  Πάμε για άλλα …….

Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά σήμερα. Είναι πολύ πολύ ψυχοφθόρο να μη μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά σου σε στιγμές που η ζωή τους περνά από στενωπούς φθοροποιούς. Μη γελιόμαστε όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε. Όσοι πάλι δεν έχουν καλά θα κάνουν να είναι προσεχτικοί με τα αναθέματα και τις ρήσεις τους!

Το τραγικό συμβάν αποτελεί εν τέλει απόρροια της πατριαρχίας και του συντηρητισμού. Μια 16χρονη έφυγε από κοντά μας. Υπάρχουν οι υπεύθυνοι , όπως και οι τρόποι να βρεθούν.  Το κορίτσι  να το αφήσουμε να αναπαυθεί, οι κρίσεις μας βιάζουν τη μνήμη του.   Θέλω να πω ότι δε φτάνει να λέμε πως τη γυναίκα δε τη χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο, οφείλουμε την πατριαρχία και το συντηρητισμό να τους τσακίζουμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας. Οι γυναίκες δεν πρέπει να σιωπούν και όλοι εμείς να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας το ρόλο μας ως άνθρωπο. Όποιος βλέπει φύλα απέναντι στις μάχες με τις διακρίσεις πλανάται πλάνη οικτρά και ζει στη λίθινη εποχή…..

Η παροιμία λέει… «Έχετε γεια γειτόνισσες πάω να κοινωνήσω κι άμα γυρίσω από την Εκκλησιά, έρχομαι να σας βρίσω»

Ο κατά συρροή ονειροπόλος

Δημήτρης Νούλας