Δημήτρης Νούλας : Το Βατερλό προ των πυλών…

3345689

Διάβασα ότι σε γειτονική πόλη σε χώρο μάθησης ελευθερίας και δημοκρατίας έγινε, για μένα, το Βατερλό του σημερινού ελληνικού σχολείου.

«Συνάδελφοι» να μαλώνουν που; …να «χτυπιούνται που;….. να αυτομηνύονται που;…. να αυτοκαταγγέλονται που;…
Τι είναι ο χώρος του σχολειού συνάδελφοι….;;; Ιερό Εκκλησίας είναι !! Όχι αρένα!! Όχι ιππόδρομος..!!! Χώρος διαλογικής μάθησης… τύπος παραδειγμάτων είναι…!!

Λυπάμαι που αναγκάζομαι μέσα από αυτό το κείμενο να «καταφερθώ» σε ανθρώπους, που ενώ είναι ταγμένοι να ανοίξουν ορίζοντες στους μέλλοντες πολίτες της έρμης ψωροκώσταινας, αντ΄αυτού γίνονται μονομάχοι, κραδαίνοντας όπλα. Αλήθεια υπάρχουν και λάφυρα;….

Χάθηκε η στιβαρότητα της σκέψης του δασκάλου, παραπαίουμε, ναυαγοί γινήκαμε… και πιανόμαστε από τα μαλλιά μας μπας και σωθούμε. Μαζί όμως τραβάμε στο βάραθρο την παιδαγωγική μας συνέπεια, τη διδακτική μας ανιδιοτέλεια, την προσφορά….

Σβήνουμε τη φλόγα της μάθησης που είμαστε ταγμένοι να ανάβουμε στα παιδιά μας!

Ναι!!.. μας σπρώχνουν σε ατραπούς που οδηγούν σε γκρεμό το ελληνικό σχολείο. Κι εμείς αντί να αντιδράσουμε μέσα από το ίδιο το σύστημα τους και να πολεμήσουμε εκ των έσω κάνοντας ένα σχολείο λάβαρο στην κοινωνία κονταροχτυπιόμαστε … και παρουσιαζόμαστε ως τυφλοί οδηγοί…. γιατί;;;

Μιας κι έγραψα κοινωνία, τι υποστήριξη περιμένουμε; Ποια στήριξη ζητάμε από τους μαθητές μας, τους γονείς;
Βούτυρο στο ψωμί γινόμαστε των διάφορων κακεντρεχών υποανάπτυκτων ανθρωπαρίων.

Θύματα στις ορέξεις διάφορων journalιστων….. οι οποίοι μέσα από χαχανομικροφωνισμούς και αιμάτινα μελανοδοχεία λεονταρίζουν εναντίον του Έλληνα Δασκάλου!!!
Ε..!! Όχι..! Τέλος πια στη μικροκακομοιριά!!… Τέλος στην πολιτικάντικη εκμετάλλευση μας!

Είμαστε νοήμονες, είμαστε επιστημονικά καταρτισμένοι και δε μπορούμε να αντιδρούμε με σπασμωδικούς τρόπους αεράμυνας!

Κοιτάμε το λειτούργημά μας… κοιτάμε τα παιδιά μας… Μέσα από αυτά μπορούμε να πολεμήσουμε δημιουργώντας συνειδήσεις, χαϊδεύοντας καρδούλες, ανοίγοντας τη σκέψη!
Ας γίνει το σχολείο στίβος ιδεολογικών, μαθησιακών, ενσυναισθητικών μαχών. Εμείς γνωρίζουμε καλά πως μπορούμε να διαμορφώνουμε χαρακτήρες!!…

Στώμεν καλώς συνάδελφοι!
Δημήτρης Νούλας
Δάσκαλος

.