Δημήτρης Καραφέρης:Η αποπομπή μου από το ΚΚΕ

kke logo 4

Την Τρίτη που μας πέρασε, 02/06/2015, είπα όπως πολλές φορές το συνήθιζα να περάσω μια βόλτα από τα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, μιας και ήμουν και υποστηρικτής.

Μπαίνοντας μέσα βλέπω στο πρώτο γραφείο δεξιά έναν σύντροφο που με κοιτούσε ανήσυχα και χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία προχώρησα προς το κεντρικό γραφείο όπου με περίμεναν 4-5 άτομα, όλα μέλη του κόμματος και μαζί και κάποιος Γιώργος Καϊκης, επίσης μέλος -και είναι και κάτι στο δήμο αυτός.

Ακούω ξαφνικά τον Καϊκη να μου λέει σε τόνο αυστηρό: “Φύγε (εκεί έβγαλε μια λύσσα) και μην ξαναπατήσεις εδώ πέρα” (εννοούσε στα γραφεία). Του απαντάω: “Μια στιγμή να δω τον Σωτηρόπουλο” (ήταν στο δίπλα γραφείο και ήταν κάτι στη Ν.Ε. του ΚΚΕ στα Τρίκαλα).

Πηγαίνω εκεί και μου λέει αυτός κατά λέξη: “Εβγαλες ανακοίνωση που τη διένημες σε όλα τα σάιτ λέγοντας ότι ήμαστε φασίστες” και από δίπλα συγοντάριζε κάποιος Γιώργος Λιατίφης που είναι και αυτός κάτι στη ΦΑΓΕ, κάτι στο δήμο και κάτι στο εργατικό κέντρο (αυτός μόνο στο “Μύλο των Ξωτικών” δεν ήταν).

Αφού είδα ότι ήταν έτσι τα πράγματα σκέφθηκα: “Αυτοί εδώ μέσα είναι όλοι τρελοί για τρελοκομείο” και φεύγοντας, βγήκε στο διάδρομο ο Καϊκης, λέγοντάς μου, σε ένα τόνο που έσταζε δηλητήριο: “Εξω από δω !!!”, υψώνοντας το δεξί του χέρι και δείχνοντας μ’αυτό την πόρτα του ασανσέρ, όπως ακριβώς ύψωνε το χέρι και χαιρετούσε τα πλήθη, ο απόλυτος δικτάτορας της φασιστικής και χιτλερικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ. Και επειδή εγώ με τρελούς δεν τα βάζω έφυγα κατ’ευθείαν.

Εδώ υπάρχουν τρία ενδεχόμενα:

1. Οταν πήγα και τους βρήκα να είχαν πάθει όλοι ομαδική παράκρουση.

2. Να τους είπε κάποιος ότι ήμουνα έτοιμος να βάλω βόμβα στα θεμέλια του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα.

3. Να είχαν καπνίσει καμιά ντουζίνα τσιγαριλίκια όλοι μαζί και να τους βρήκα στο στάδιο του ξενερώματος.

Δημήτρης Καραφέρης, Ιδρυτής του επαναστατικού, σοσιαλιστικού, κομμουνιστικού κόμματος, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ελλάδας (ΚΕΕ).

.