Δημήτρη Αναγνωστή: «Το χέρι και το χέρι του»

Ένα αξιόλογο κείμενο του Δρ. Δημήτρη Αναγνωστή, Ψυχιάτρου- ψυχαναλυτή, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα, το βιβλίο του « Η Ψυχανάλυση στη Λογοτεχνία- ¨ένα παράδειγμα- Ο Διονύσιος Σολωμός».

Έχει τίτλο «Το χέρι και το χέρι του» και δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη «Δημοκρατία» την 21-4-2024.

Ο Δημήτρης Αναγνωστής γράφει κείμενα με ενδιαφέροντες στοχασμούς για το σήμερα, που έχουν αναφορά στη σχέση του Σώματος με το Νου, τη νευρο-φυσιολογία του εγκεφάλου και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Θ’ ακολουθήσει μια σειρά κειμένων, με πολύ επίκαιρα ζητήματα, επιστημονικά και κοινωνικά.

Έχει επίσης ασχοληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα θέματα αυτά και εξ αιτίας της ειδικότητας του (ψυχίατρος), αλλά και εκ της καλλιτεχνικής του ευαισθησίας και δημιουργικής του φαντασίας.

Υ.Γ.

Ένα μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα, είναι και ένα κείμενό του, που συγγράφηκε και με τους Δημήτρη Παυλόπουλο (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίαςτης τέχνης του ΈΚΠΑ), της Μάγδας Αναγνωστή- Παπαβάσου (αρχιτεκτόνισσα και ιστορικός Τέχνης) και Μάρκου Γεωργιλάκη, ( επίκουρος καθηγητής ΑΣΚΤ και γλύπτης) και εκδόθηκε με πρωτοβουλία του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας- Χαλκοχυτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα: «Ανθρωπογραφές- η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη»