Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά που μένουν σπίτι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το πρώτο online νηπιαγωγείο Kidoplanet της Λαρισαίας κ. Τίνας Μιναρετζή, προσφέρει από σήμερα δωρεάν τις υπηρεσίες του νηπιαγωγείου σε όλες της Θεσσαλικές οικογένειες, για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Είμαστε κοντά στη Θεσσαλική οικογένεια με έξυπνα και σύγχρονα εργαλεία.Το www.kidoplanet.gr είναι  μια πλατφόρμα εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών και ένα εργαλείο πληροφορικής εκπαίδευσης νηπίων.

Είναι πλήρως εικονογραφημένο. Περιέχει ασκήσεις μαθηματικών καλύπτοντας όλη την θεματολογία του νηπιαγωγείου, πλήρη εγκυκλοπαίδεια του περιβάλλοντος, παζλ, ζωγραφική και φύλλα εργασίας προς εκτύπωση.

Διαθέτει επίσης συνοδευτικές εφαρμογές πολυμέσων ( βίντεο, εικόνες, ήχους).

Το kidoplanet χρησιμοποιείται από νηπιαγωγεία και ιδιώτες γονείς πανελλήνια…».

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας δήλωσε:

«…Το ίδιο λέμε και εμείς σαν Δήμος Πύλης.

Καλούμε και προτρέπουμε όλους τους γονείς μαθητών των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας δηλ. Νηπιαγωγείων Πύλης – Γόμφων – Πηγής – Φήκης – Λυγαριάς – Παλαιομοναστήρου – Μουριάς- Πιαλείας – Ελάτης να εκμεταλλευτούν την προσφορά.

Με απλές κινήσεις, όποιος ενδιαφέρεται για ελεύθερη χρήση του Kidoplanet μπορεί να αποστείλει email στο kidoplanet2017@gmail.com και θα λάβει πρόσκληση ελεύθερης πρόσβασης άμεσα.

Η πρόσκληση αυτή θα είναι ενεργή μέχρι τις 25-03-2020.

Καλούμε όλους τους δασκάλους των Νηπιαγωγείων του Δήμου Πύλης να έλθουν σε επαφή με τους γονείς των νηπίων και την πλήρη ενημέρωση τους.

Έτσι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ευχάριστα, δημιουργικά. Προστατεύουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και όλους όσους αγαπάμε…».