Δημ. Βασταρούχας: Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει το νόμο στο θέμα της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών

Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως και κάθε άλλος Δήμος ανά την χώρα, δεν έχει καμία διάθεση, αλλά και καμία ανάμειξη στο να θέλει να παρακρατήσει τα χρήματα των πολιτών. Αντίθετα είναι όμως υποχρεωμένος να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία του κράτους, που αναφέρει ρητά πως για οφειλές των πολιτών απέναντι σε δήμους που έχουν περάσει μάλιστα αρκετά χρόνια από την εμπρόθεσμη εξόφληση τους, να γίνεται δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Όπως ανέφερε σχετικά στο trikalaIN.gr o αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων Δημήτρης Βασταρούχας, αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετοί οφειλέτες που χρωστούν συνολικά ένα αρκετά μεγάλο ποσό στο Δήμο, κυρίως από κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας των ετών 2015 και 2016, με τον Δήμο να καθυστερεί αυτή την διαδικασία όσο πιο πολύ μπορούσε, για την μεγαλύτερη διευκόλυνση των δημοτών. Η αποστολή των 17.500 ειδοποιητηρίων για αυτές τις οφειλές έχει γίνει εδώ και 1,5 χρόνο τώρα και πολλοί συμπολίτες ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν στα ταμεία του δήμου, ώστε να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν. Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμα που δεν έχουν ανταποκριθεί στις συνεχείς ειδοποιήσεις, οπότε θα πρέπει να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα. Τώρα όμως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να λάβει χώρα μια τέτοια ενέργεια, αλλιώς το κράτος επιβάλλει αυστηρές ποινικές κυρώσεις σε εκείνους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν μερίμνησαν να συγκεντρώσουν τα οφειλόμενα ποσά.

«Μια τέτοια κίνηση ασφαλώς και δεν την αποφασίζει ούτε ο Δήμαρχος, ούτε φυσικά εγώ, ούτε κανείς άλλος εκλεγμένος. Είναι μια απόφαση της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το γράμμα του νόμου που προβλέπει το ίδιο το κράτος σ’ αυτές τις περιπτώσεις και να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βασταρούχας.