Δήλωση – απάντηση του συντονιστή της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

ntaoulas syriza

Tο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε πως η εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αντανακλά βαθύτερες τάσεις και μονιμότερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες.

Ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε βασική επιλογή του λαού, σε πόλο συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, σε ένα σημείο αναφοράς, ακόμη και σε κλίμακα Ευρώπης.
Η ψήφος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική επιλογή που εκφράζει τόσο διαμαρτυρία και οργή για όσα έγιναν όσο και άποψη και προσδοκία για το μέλλον.

Το κύριο καθήκον και η κύρια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να φανεί αντάξιος αυτής της επιλογής του λαού.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως όλα κυλούν ομαλά και θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, το αποτέλεσμα ειδικά των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει πως οι δεσμοί μας με την κοινωνία δεν έχουν εκείνο το βάθος ούτε εκείνη την πυκνότητα που χρειαζόμαστε.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και η ομιλία του Προέδρου σ’ αυτήν, έχουν υποδείξει ορισμένες κατευθύνσεις προς τις οποίες πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα, πέρα από την ψήφο, απαιτούν και την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.

Οι ισχυροποίηση των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον κόσμο ευρύτερα που προσβλέπει σε αυτόν, αλλά και τα κοινωνικά κινήματα θα διεδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση του σχεδίου για έναν ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό συνασπισμό με κορμό τις δυνάμεις της εργασίας και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια του αντιπάλου.

Οι ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν συνθήκες, ώστε το συλλογικό μας υποκείμενο να φανεί αντάξιο της ελπίδας του λαού μας.
Η Ν.Ε Τρικάλων στο σύνολό της, τα μέλη, τα στελέχη και η βουλευτής έδωσαν τη μάχη των εκλογών με όλες τους τις δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα συζητήθηκαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος με συντροφικότητα και κριτική διάθεση με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κόμματος στο νομό.
Προσωπικές δημόσιες δηλώσεις για τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ δεν ανταποκρίνονται στις συλλογικές εκτιμήσεις της Κ.Ε.

Οι προσωπικές εκτιμήσεις δίκαιες ή άδικες συμβάλλουν σε προωθητικές λύσεις δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, όταν γίνονται στα συλλογικά όργανα και όχι με δημόσιο τρόπο. Η δημόσια εκφορά δε συμβάλλει στον κοινό στόχο μειώνει την αποτελεσματικότητά της κοινής προσπάθειας, δεν αφορά την κοινωνία που βιώνει σήμερα τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων της συγκυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ .

Σταύρος Νταούλας
Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής
Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

.