Δήλωση της κ. Αθανασοπούλου για τα ΤΕΙ

athanasopoulou_copy

 

 

 

Ο εικοστός αιώνας πιστεύω ότι θα καταγραφεί στο μέλλον διότι περιέλαβε στα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων και αμοιβών ούτε την πρόσδεση του συστήματος υγείας στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Οι πληγές είναι τόσο πρόσφατες στην Ελληνική κοινωνία για να τις έχουμε ξεχάσει και όλοι γνωρίζουμε ότι μας περιμένουν συνθήκες μεσαίωνα που θα χειροτερέψουν αν δεν πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του.  Στην παιδεία και μάλιστα την τριτοβάθμια τα πράγματα είναι εξίσου δραματικά. Μπορεί όλες οι πτυχές του πρόσφατου νόμου να μην έχουν γίνει αντιληπτές διότι η εφαρμογή του μόλις τώρα ξεκινάει, όμως δεν αφήνει αμφιβολίες …

Η κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ & ιδίως ΤΕΙ εμπίπτει στη λογική αυτή της αποτελμάτωσης της δημόσιας παιδείας. Είναι ντροπή η πόλη των Τρικάλων με τόση ιστορία και πολιτισμό να αφήνεται χωρίς το  Τμήμα Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων του ΤΕΙ καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα δεχθεί εισακτέους.

Τα πειράματα με την παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας είναι ανεπίτρεπτα και διακυβεύουν το μέλλον της χώρας και της επαρχίας που ψυχορραγεί Ας μην ξεχνάμε και τις φήμες περί κλεισίματος των ΤΕΕΦΑ στη πόλη μας…

Επιτέλους κανείς πολιτικός, κανείς Υπουργός παιδείας δεν έχει όραμα διαχρονικό για την Ελλάδα? Πόσο κοντόφθαλμοι τελικά είναι όλοι τους??

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Δρ. Φ Αθανασοπούλου

Κτηνίατρος, καθηγήτρια Παν/μίου Θεσσαλίας