Δήλωση μη καθόδου στις Δημοτικές εκλογές του Γιώργου Σπαθή

Η σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση είναι ταυτόσημη με τα  τοπικά ζητήματα, τις κοινωνικές ανησυχίες και διεργασίες, την ίδια την δημοκρατία όπου η εξουσία  πηγάζει από τον λαό και λειτουργεί για τον λαό. Είναι η έκφραση των μαζικών κοινωνικών   κινημάτων  των εκπρόσωπων των φορέων των ενεργών  πολιτών. Αποτελεί τον βασικό μοχλό τοπικής περιφερειακής, οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης το δίχτυ προστασίας των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Υπηρέτησα και θα  υπηρετώ τα κοινά  χωρίς ιδεοληψίες δογματική και μονολιθική αντίληψη με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες «πρώτα ο  πολίτης»,  στόχος μου η πρόσφορα στον τόπο και όχι  τα προσωπικά και οικογενειακά οφέλη. Η θέση μου  ήταν και παραμένει ανοιχτή και διάφανη, προτάσσοντας τις «ηθικές αρχές και  άξιες», βάσεις που απέκτησα μέσα από την πολυσήμαντη   συμμέτοχη στους  κοινωνικούς αγώνες, σε διάφορους φορείς την αυτοδιοίκηση και  την  κομματική μου  διαδρομή.  Είναι  μια σχέση πάθους και αγάπης για προσφορά στον τόπο στην τοπική κοινωνία στον συνάνθρωπο μας.

Τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας βρίσκεται  σε αδικαιολόγητη στασιμότητα παραγωγής δημοτικού έργου σε όλους τους τομείς  είναι οι ίδιοι «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» όπου ούτε τα έτοιμα προενταγμενα έργα στο Γ.Κ.Π.Σ   ύψους  εβδομήντα εκατομμύριων (70,000.00) ευρώ που παραδώσαμε το 2003 δεν αξιοποίησαν. Παραδώσαμε τον  δήμος Τρικκαίων την 9η θέση της  κλίμακας  των έργων του Γ.Κ.Π.Σ  και με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατέληξε  από την αδιαφορία τους στην 87η θέση. Είναι αυτοί που χωρίς ντροπή εμφανίζουν  τα έργα μας  για δικά τους.  Όλοι γνωρίζουμε  ότι  επί τέσσερα χρόνια οι  διαδικασίες διαδοχής  δεν είχαν αντίκρισμα και ούτε αποδέκτη  του περιβόητου  «δακτυλιδιού» έως τον Απρίλιο του 2018. Συμπολίτες και συμπολίτισσες στα πλαίσια αυτής της ζώσας  πραγματικότητας αποφάσισα  να κάνω το βήμα για κάθοδο στις εκλογές όμως  για να αλλάξουμε την πόλη πρέπει  πρώτα να αλλάζουμε εμείς  γιατί οι  πολίτες αξίζουν  καλύτερα και στη  πόλη περισσότερα. Η πεμπτουσία των επερχόμενων αυτοδιοίκητων εκλογών είναι η   προγραμματική συμφωνία και  συνεργασία αυτοδιοίκητων δυνάμεων και ενεργών πολιτών ολόκληρης της κοινωνίας με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες για  ανατροπή του  παρωχημένου μοντέλο διακυβέρνησης του δήμου έως σήμερα. Αυτές οι προϋποθέσεις όπως τις  οραματίστηκα  δεν  υπάρχουν και δεν κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές .

Θέλω όμως να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με πλαισίωσαν με στήριξαν και με παρότρυναν να κατέλθω στις εκλογές. Δηλώνω όμως ότι θα είμαι παρών προσφέροντας με αρχές κα αξίες στον τόπο και τους συμπολίτες αυτό που τους αξίζει.

 

Γιώργος Σπαθής

Πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων