Δήλωση Χρήστου Σταμόπουλου για το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ

stamopoulos xr

Όλα τα θαύματα διαρκούν τρεις μέρες. Το μεγαλύτερο τέσσερες. Τόσες χρειάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μετατρέψει το μαζικό λαϊκό βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ηχηρό ΝΑΙ και να παρουσιάσει επισήμως η ίδια τη νέα συμφωνία παράδοσης της χώρας στους δανειστές – τοκογλύφους – ιμπεριαλιστές.

Η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), η προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και το άθλιο πολιτικό κατασκεύασμα ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν από κοινού και αδελφωμένοι το νέο μνημόνιο. Οι πρώτοι το ψήφισαν με κατεβασμένα τ’ αφτιά. Οι δεύτεροι αλαλάζοντας από χαρά και αγαλλίαση.

Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ήταν όχι του Λαού, όχι των εκατομμυρίων φτωχών, νεόπτωχων, ανέργων, εργαζομένων, μικρομεσαίων που προλεταριοποιούνται, όχι στη συνεχιζόμενη αβάσταχτη “λιτότητα” και εξαθλίωση. Ήταν ΝΑΙ για μια νέα αρχή για τον λαό και την πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας στην αντίπερα όχθη απ’ τις επιθυμίες του λαού – κάτι αναπόδραστο αφού δεν διέθετε σχέδιο Β – ψήφισε νέο μνημόνιο με νέα περαιτέρω δεσμά για τη χώρα, όπως ακριβώς ζητούσε η ντόπια οικονομική ολιγαρχία και τα κόμματα – μαριονέτες της. Ο ΣΥΡΙΖΑ εν μια νυκτί άλλαξε επίσημα και μπροστά στα μάτια του λαού στρατόπεδο!

Η νέα συμφωνία – μνημόνιο μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τους φόρους του λαού, μειώνει τα λαϊκά εισοδήματα, προωθεί ταχέως τις ιδιωτικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου, προωθεί αντιαναπτυξιακά μέτρα που θα μεγαλώσουν την ανεργία και τη φτώχεια – καλύτερα κοινωνική γενοκτονία – μάλλον ενισχύει και εδραιώνει τον βραχνά – θηλιά του χρέους, παρατείνει και βαθαίνει το μνημονιακό καθεστώς μη κυριαρχίας και επιτροπείας της χώρας μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν σε πολύ περισσότερους συμπολίτες μας ότι ευρωζώνη σημαίνει μνημόνιο, αναπόφευκτα. Δεν αφήνει τον ελάχιστο χώρο για να αναπνεύσουν οι λαοί. «Οι κανόνες τους», όπως λένε οι ίδιοι οι ηγήτορές της, είναι δεδομένοι, σιδερένιοι και απαραβίαστοι. Ευρωζώνη και Ε.Ε. δεν μεταρρυθμίζονται. Τελεία και παύλα! Ο ΣΥΡΙΖΑ πωλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Την εβδομάδα του δημοψηφίσματος καλέσαμε τον Λαό να πει ΟΧΙ την Κυριακή, ΟΧΙ και τη Δευτέρα!

Τώρα πια, και κάθε μέρα που θα περνάει, και με τα όσα θα παθαίνει περισσότερα ο λαός (δυστυχώς αυτή είναι η φορά των πραγμάτων που δρομολογήθηκε), δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για αφύπνιση του λαού και για ανάπτυξη μαζικών λαϊκών αγώνων με στόχο ένα εναλλακτικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας, με εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, για μια Ελλάδα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική, ευημερούσα για τον λαό της.

Τώρα πια, που οι αυταπάτες έλαβαν τέλος, μπορούμε, έχουμε χρέος να διευρύνουμε και κυρίως να βαθύνουμε το ΟΧΙ του Λαού της περασμένης Κυριακής.

Ενωμένος λαός, ποτέ νικημένος! Ο αγώνας συνεχίζεται, κλιμακώνεται και εντείνεται!

.