Δήλωση απάντηση του Ηλία Βλαχογιάννη για την Μεσοχώρα

Με αφορμή την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την Μεσοχώρα ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας Βλαχογιάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διαβάζουμε ότι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ,στην οποία συζητήθηκαν θέματα Υγείας και στελέχωσης των υπηρεσιών του νομού μας, αλλά και η πορεία του φράγματος  Μεσοχώρας.

Θεωρήθηκε ικανοποιητική η πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου Αν. Υπουργού Ενέργειας κ. Σωκράτη ΦΑΜΕΛΟΥ,ότι υπάρχει πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντικών όρων του φράγματος και την πλήρωση του, παράλληλα με τη δρομολόγηση της μετεγκατάστασης του οικισμού.

Προς τούτο απαιτείται η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση,για την εξεύρεση του κατάλληλου  χώρου….
Μ άλλα λόγια,τη μπάλα στην ….εξέδρα…. Ή”, φτου κι απ την αρχή….”
Να υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος για τη μετεγκατάσταση, ΈΧΕΙ ΒΡΕΘΕΊ ,ήδη από το 2009… Και η ΔΕΗ είχε αναλάβει τη ΔΈΣΜΕΥΣΗ για τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ των έργων υποδομής…. Ότι οι ΤΙΜΈΣ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗΣ οικιών, κτισμάτων , οικοπέδων και αγροτεμαχίων, έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΊ και συμφωνηθεί…..
Η ΔΕΗ μετά από αλληλοαναιρουμενες μελέτες,είχε υποδείξει τη μετεγκατάσταση του συνόλου σχεδόν του οικισμού,πλην ίσως της  Δ Ζώνης,υπό προϋποθέσεις…..(Στην αρχή έλεγαν για κατασκευή αποστραγγιστικης σήραγγας κ.ο.κ….)
Τα ερωτήματα παραμένουν και είναι καίρια:
Υπάρχει όντως η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΒΟΎΛΗΣΗ για λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας;
Προτίθεται η κυβέρνηση να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΉΣΕΙ την κατασκευή του οικισμού;
Αληθεύουν οι πληροφορίες,ότι η ΔΕΗ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ τη μεταφορά του χωριού,στο πάνω μέρος, στα …. περισσευουμενα οικόπεδα; ( Δ και ίσως Γ, ζώνη).
Είναι αυτό ΠΡΑΚΤΙΚΆ και ΤΕΧΝΙΚΑ εφικτό και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΌ σχέδιο;
Οι ΤΙΜΈΣ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗΣ ΙΣΧΎΟΥΝ, όπως έχουν ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΤΕΊ ή ΌΧΙ;
Ποιός ή ποιοί είναι οι υπεύθυνοι και υπόλογοι,για την πορεία του έργου ; Η ΔΕΗ,η αποκεντρωμένη Περιφέρεια,η Περιφέρεια Θεσσαλίας,ο Δήμος Πύλης, κάποιο υπουργείο και ποιο;
Φοβάμαι ότι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ,αντιμάχεται τον άλλο μισό….
Και το έργο,καρκινοβατει….Με ευθύνη ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων…  Αλλά και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΩΝ πολιτικών κομμάτων…. Που ως αντιπολίτευση, πρωτοστατούσαν στις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις…..
.Και πρωτιστως οι ευθύνες,βαρύνουν τη ΔΕΗ….
Που φέρει την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ….. ΘΕΛΕΙ το έργο, χωρίς να ΕΞΑΣΦΑΛΊΣΕΙ το χωριό και τους κατοίκους του….
Πιθανότατα ,θέλουν να ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ από τις ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΕΣ τιμές αποζημίωσης….
Καλή η σύσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή ΈΠΡΕΠΕ να γίνει ΔΗΜΌΣΙΑ,με συμμετοχή όλων των φορέων του Νομού και της περιφέρειας Θεσσαλίας…  Και τα αποτελέσματα ,να ΔΕΣΜΕΎΟΥΝ όλους.
ΚΑΙ ως ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ και ως αυριανή ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ….