ΔΙΚΤΥΟ ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα ΤΡΙΚΑΛΑ

alilegyi mesazontes

Για 31η μέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας του 21χρονου φυλακισμένου Νίκου Ρωμανού, απαιτώντας να ικανοποιηθεί το δικαίωμά του για εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να υλοποιήσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθήνας, δυνατότητα που η ίδια η πολιτεία έκανε παραδεκτή με τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το ήδη βεβαρημένο της υγείας του, κινδυνεύει να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, από τη θέλησή του να ξεκινήσει από σήμερα το πρωί και απεργία δίψας.

Ως δίκτυο ”αλληλεγγύη για όλους” δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Η συμφωνία με τις επιλογές ενός ανθρώπου δεν είναι προαπαιτούμενο για να υπερασπιζόμαστε τα στοιχειώδη δικαιώματά του για συνέχιση των σπουδών του, λαμβάνοντας εκπαιδευτικές άδειες.

Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας με τους εκατοντάδες απλούς πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ζητάμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Δικαιοσύνης, πριν είναι αργά, γιατί τι νόημα, τι αξία θα έχει η οποιαδήποτε τροπολογία εάν η ισχύς της εγκαινιαστεί με έναν θάνατο;

.