Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για όλους, πλην Ρουπακιά, προτείνει η Εισαγγελέας

Την αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, ο τόπος διαμονής των καταδικασθέντων ειναι γνωστός, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Επίσης, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέες πράξεις αφού η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία έκλεισαν, έκλεισε και η εφημερίδα .

Εξερχόμενοι από το Εφετείο, μετά την διακοπή της διαδικασίας, την Παρασκευή το απόγευμα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης και Χάρης Στρατής, σχολίασαν την υπερασπιστή γραμμή που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι, αλλά εξέφρασαν και την πεποίθηση ότι το Δικαστήριο πρέπει να τους οδηγήσει στην φυλακή.

Όταν η εισαγγελέας πρότεινε «αθώωση»

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας, τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όταν είχε προτείνει τη αθώωση (!) όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Στη συνέχεια, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου πρότεινε βαριές ποινές, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, στους οποίους αισθάνθηκε υποχρεωμένη να δώσει …εξηγήσεις

topontiki.gr.