Διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΤΕΙ προς Λέγκα. Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση για τα ΤΕΙ Τρικάλων

Legas_5

 

Να μην εφησυχάζουμε δηλώνει ο Τρικαλινός βουλευτής

 Την εκτίμηση ότι δεν θα ληφθεί κατά την σημερινή γενική συνέλευση καμία απόφαση σχετικά με την λειτουργία των παραρτημάτων του ΤΕΙ στα Τρίκαλα,  έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ι.Κόκκορας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκο Λέγκα.

Συγκεκριμένα ο κ.Λέγκας επικαλούμενος την ελλιπή ενημέρωση όλων των φορέων του Νομού Τρικάλων, αλλά και την έλλειψη στοιχειώδους  διαβούλευσης, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΤΕΙ έως ότου ενημερωθούν οι φορείς του Νομού Τρικάλων για τις προτάσεις που υπάρχουν, να μην συζητηθεί το θέμα των Τρικάλων στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιείται.

 

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ διαβεβαίωσε τον κ. Λέγκα ότι θα γίνει μια μόνο πρώτη συζήτηση χωρίς ωστόσο να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

 

Σε δηλώσεις του ο κ.Λέγκας εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις αφού όπως υποστηρίζει ανοίγει η συζήτηση για την μεταφορά και του δεύτερου ΤΕΙ στη Λάρισα.

«Η πρόταση που διατυπώνεται για ένταξη του παραρτήματος Τρικάλων (διοικητικά και οργανωτικά) στην σχολή τεχνολογικών εφαρμογών του ΤΕΙ Λάρισας (ΣΤΕΦ, με ταυτόχρονη παραμονή μόνο του εκπαιδευτικού μέρους στο παράρτημα Τρικάλων, με προβληματίζει αφού το επόμενο βήμα φαίνεται να είναι η μεταφορά της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη Λάρισα.

Ο δυισμός,  αλλού η εκπαίδευση και αλλού η διοίκηση, είναι σαφές ότι μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον αδύνατο σημείο στη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Η κατεύθυνση μας θα πρέπει να είναι μία. Η δημιουργία σχολής στα Τρίκαλα, κάτι που επιχειρείται  να δομηθεί σήμερα από την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, και όχι ενός παραρτήματος με το ένα πόδι να πατά στα Τρίκαλα και το άλλο να βρίσκεται στη Λάρισα. Διαφορετικά, και προειδοποιώ σε όλους τους τόνους, η υπόθεση θα είναι χαμένη»