Διαπληκτισμοί και χειροδικίες στην πύλη της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος»

galaolympos

 

 

Ένταση, διαπληκτισμοί και χειροδικίες σημειώθηκαν χθες στην πύλη της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος», όταν Λαρισαίοι απεργοί, εργαζόμενοι του εργοστασίου, ήρθαν στα χέρια με άλλους εργαζόμενους που κατέφθασαν από το εργοστάσιο της εταιρίας στα Τρίκαλα, για να πιάσουν δουλειά και να σπάσουν την απεργία τους.

Οι Λαρισαίοι εργαζόμενοι του εργοστασίου – συνεπικουρούμενοι από στελέχη της Ομοσπονδίας Γάλακτος, του Εργατικού Κέντρου και του Π.Α.ΜΕ. – είχαν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου από προχθές το βράδυ, εμποδίζοντας την παραλαβή γάλατος από βυτιοφόρα, πράγμα που συνέχισαν και χθες.

Κάποια στιγμή – και αφού δεν έφεραν αποτέλεσμα διαβουλεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών αδελφών Σαράντη και εκπροσώπων των εργαζομένων – εμφανίστηκαν στον χώρο δεκάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα με επιβάτες 40-50 περίπου εργαζόμενους από το εργοστάσιο των Τρικάλων, οι οποίοι απαίτησαν να μπουν στο εργοστάσιο και να πιάσουν δουλειά.

Οι Λαρισαίοι απεργοί συνάδελφοί τους αντέδρασαν και λόγο με το λόγο η ένταση κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα οι πιο θερμόαιμοι να έρθουν στα χέρια. Κάποια στιγμή μάλιστα -σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων- ένας οδηγός φορτηγού αποπειράθηκε να διαπεράσει τον κλοιό των απεργών, αψηφώντας τις αντιδράσεις τους.

Μόλις έγινε αντιληπτός, κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του και τον κατέβασαν με το ζόρι από την καμπίνα του οδηγού, ενώ οι διαπληκτισμοί εντάθηκαν και διήρκεσαν αρκετή ώρα. Παρόντες, αλλά αμέτοχοι στη διένεξη, δεκάδες άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι παρέμειναν στον χώρο μέχρι αργά χθες το βράδυ.

viewimg

Έξω από το εργοστάσιο παρέμειναν όλη τη νύχτα χθες δεκάδες εργαζόμενοι – απεργοί, ενώ κρίσιμες θεωρούνταν χθες το βράδυ οι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς αναμένονταν νέα φορτία γάλακτος για παράδοση – παραλαβή.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται και στα άλλα εργοστάσια – γαλακτοβιομηχανίες της εταιρίας στη Ροδόπη, την Πάτρα και το πρατήριο διανομής στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι -όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Λάρισας, Π. Λιόλιος – απεργούν και ζητούν να αποσυρθούν τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε η εταιρία και αφορούν σε μειώσεις μισθών, ουσιαστική κατάργηση 5ημέρου – 8ώρου, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών κ.λπ.

Πηγή : Ελευθερία