Διάκριση της ομάδας Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει στο διαγωνισμό “Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο”

Ηομάδα “Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν δράσει”του Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας έγινε φέτος η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που κατόρθωσε να διακριθεί τέσσερις συνεχόμενες χρονιέςστον πανελλήνιο διαγωνισμό “Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο”. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τηνΕλληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμόςαπευθυνόταν σε μαθητές δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου, με πλήθος συμμετοχών, μεταξύ των οποίων αναδείχτηκε ως μια από τις δέκα καλύτερες πανελλαδικά η συμμετοχή του ΕΚ Καρδίτσας, με το projectWh.I.T.E. C.F. (WhereIs The EarhtquakeComingFrom) και υπεύθυνο καθηγητή τον κο Ιωάννη Παπαϊωάννου.

Οι νικητήριες συμμετοχέςπαρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν σε ειδική εικονική εκδήλωση στο πλαίσιο του συνεδρίου OpenClassroomConference 2021 “Real changetakesplace in deepcrisis”, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές Συροπούλου Κωνσταντίνα,ΚαράϊΚλάϊντι,Αντωνίου Σωκράτης και Θωμάς Κουκούλης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Παπαϊωάννου Ιωάννη, κατασκεύασαν έναν σεισμογράφο στηριζόμενοι στην ιδέα του Τσανγκ Χενγκ, που κατασκεύασε τον πρώτο σεισμογράφο.Η Ομάδα δημιούργησε την σύγχρονη εκδοχή του χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του lasercut, του Arduino Uno και την εκπαίδευση STEM.Για τις ανάγκες του διαγωνισμού γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους στους χώρους του εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας και είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=HkfO6bRv4Yc.Η φετινή διάκριση της Ομάδας έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες και με πολλή δουλειά με τη βοήθεια του καθηγητή τους να επιτύχουν.

Η παρουσίαση της ομάδας του ΕΕ Καρδίτσαςέκλεψε τις εντυπώσεις και έλαβε πολλά συγχαρητήρια από τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση.

Η ομάδα “KarditsaEarthquakeProject – Σχολεία εν δράσει” θα ήθελε να ευχαριστήσειτην Διεύθυνση του ΕΚ για την υποστήριξή της και ναπροσκαλέσει σε συνεργασία άλλα σχολεία του νομού για την υλοποίηση νέων Projects.