Διακοπή πτήσεων σε Ολλανδία και Γερμανία, κλείνουν λαϊκές αγορές όπου δεν τηρούνται τα μέτρα

Συγκεκριμένα μέτρα και αυστηρές προειδοποιήσεις εν μέσω πανδημίας, από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά.

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων και της προστασίας των πολιτών στην Ελλάδα από την πανδημία του νέου κορονοϊού (Covid-19) υπογράμμισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός ανάφερε πως διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία από αύριο (Κυριακή) 29 Μαρτίου στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που οι πτήσεις δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε με αφορμή τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους. Τόνισε πως δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.

Παράλληλα, επισήμανε πως παρατηρήθηκε ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής, οι εν λόγω λαϊκές αγορές θα κλείνουν οριστικά.

Τέλος, ενημέρωσε για τη δυνατότητα που έχουν από σήμερα οι πολίτες, να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

efsyn.gr