Διαφωνεί, αλλά δεν εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Δεν συζητά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πόσω μάλλον τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος – τουλάχιστον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το TheCaller.gr, αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Αντιθέτως, όπως εξομολογείται στο περιβάλλον του, έχει συγκεκριμένες διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολουθείται και μάλιστα τις έχει εκφράσει τόσο στη Φώφη Γεννηματά όσο και στα επίσημα όργανα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από όλους ειλικρίνεια και σοβαρότητα και εξέφρασε αμφιβολίες για το οργανωτικό σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκτιμώντας ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συγκροτηθεί σε εντελώς διαφορετικές βάση.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται επίσης ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τού καταλογίζουν ότι «λοξοκοιτάζει» προς τη ΝΔ, την ώρα που αισθάνεται ακάλυπτος στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνοντας αντιθέτως το βάρος της άσκησης σφοδρής κριτικής. Εκτιμώντας μάλιστα ότι το μόνο που μπορεί να φέρει στον τόπο η διακυβέρνησή του είναι την απόλυτη καταστροφή, θεωρεί ότι πρέπει να κοπούν οριστικά οι όποιες γέφυρες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ με τον «ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ», όπως τον αποκαλεί.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα σενάρια θέλουν τον κ. Βενιζέλο να εγκαταλείπει τη Χαριλάου Τρικούπη. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, πριν από την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου. Η ένταξη, όμως, του ΚΙΔΗΣΟ στην «ομπρέλα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν οδήγησε τελικά τον κ. Βενιζέλο στην έξοδο, καίτοι είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι δυο τους έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική αντίληψη.

Ο κ. Βενιζέλος εξάλλου θα συνεχίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του με τον «e-Κύκλο», ενώ συνομιλεί με στελέχη της «Ώρας Αποφάσεων» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης). Ουδέποτε, ωστόσο, εξέφρασε την πρόθεσή του να ενταχθεί στον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Αιμίλιος Περδικάρης