Διαδικτυακά ο Παπαστεργίου με εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγου και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της απρόσκοπτης και επιτυχημένης μέχρι σήμερα λειτουργίας του προγράμματος στους δήμους καθώς και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το προσωπικό που ήδη στελεχώνει το πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όπως διαπιστώθηκε και κατά τη συνάντηση, αριθμός εργαζομένων, που επί χρόνια προσφέρει τις  υπηρεσίες του, μένει εκτός, γεγονός που, όπως τονίστηκε, θα επιφέρει δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος και γεννά μία αίσθηση αδικίας, μετά από 17 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας.

«Σε μια εποχή που όλοι έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων αλλά και την αναγκαιότητα στήριξης ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων των πολιτών στις τοπικές μας κοινωνίες, θεωρούμε ότι κανείς δεν περισσεύει από τέτοιες επιτυχημένες δράσεις και οφείλουμε να τις διασφαλίσουμε και να τις συνεχίσουμε απρόσκοπτα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναζητηθούν νόμιμοι τρόποι έτσι ώστε ο αριθμός αυτός των εργαζομένων, να απορροφηθεί στις υπάρχουσες δομές.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.