Δέσμευση Μητσοτάκη για σταθερό φορολογικό και επενδύσεις

Το μήνυμα ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. την επόμενη των εκλογών τόσο πιο σταθερή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με φοιτητές του Stanford.

«Εάν λάβεις μία ισχυρή εντολή, είσαι σε θέση να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου και θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει», τόνισε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι «μετά τις επόμενες εκλογές, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν η Ελλάδα διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα».

Ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε ως προτεραιότητα «ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών» και δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπιστούν «γραφειοκρατικά εμπόδια που κάνουν τη ζωή των επενδυτών πολύ δύσκολη» και θα ξεμπλοκαριστούν «ορισμένες από τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα».

Αναθεώρηση Συντάγματος

Ξεκαθάρισε επίσης πως η Ν.Δ. «θέλει αναθεώρηση του Συντάγματος για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι ευθυγραμμισμένο με τις προτεραιότητες της χώρας», ενώ αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει ο πρώτος χρόνος της επόμενης κυβέρνησης.

«Τους πρώτους έξι με δώδεκα μήνες πρέπει να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό θα μας δώσει χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες και πιο περίπλοκες θεσμικές μεταρρυθμίσεις», εξήγησε.

O πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα κερδίσει με σημαντική διαφορά τις επόμενες εκλογές, ενώ άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ο κύκλος της λιτότητας θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από 3 χρόνια, αλλά με την άνοδό της στην εξουσία παρέτεινε αναίτια την κρίση και πληρώνουμε ακόμη τις συνέπειες όσων έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Νομιμότητα απ’ όλους

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε χθες συνάντηση και με τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., στη διάρκεια της οποίας -και στον απόηχο της υπόθεσης Ιβάν Σαββίδη- έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τήρησης της νομιμότητας από όλους.

«Ζητώ νομιμότητα απ’ όλους. Θα επιβάλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο. Οποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφού υπογράμμισε ότι στην πορεία προς τις εκλογές θα υπάρξει ολοένα και μεγαλύτερη πόλωση και ένταση, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι «πολλοί θα επιδιώξουν να ανακαλύψουν και να αναπαράγουν διχασμούς που ανήκουν στο παρελθόν». Και πρόσθεσε: «Ως πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ανάπτυξη και ευημερία σε όλους και για να επαναλάβουμε την έντονη πολιτική και συναισθηματική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επί της ουσίας υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε οικονομικά τη Βόρεια Ελλάδα», ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «όλη η υποβάθμιση και εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. «θα ωφελήσει πρωτίστως τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία εξακολουθεί να χτυπά, έστω και με ασθενή σφυγμό, η παραγωγική καρδιά της χώρας μας».

Απόστολος Χονδρόπουλος
ahondropoulos@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου