Άσχημα νέα – Δεν αποφυλακίζονται οι Έλληνες στρατιωτικοί

Απορρίφθηκε η ένστασή τους…

Υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς οι τουρκικές αρχές απέρριψαν την ένσταση κατά της απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι συνήγοροι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής που είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες στρατιωτικούς ύποπτους φυγής, καθώς δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που αναμετάδιδαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι πράγματι οι δύο στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται, παραβλέποντας ωστόσο ότι επισήμως δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Τα επιχειρήματα των Τούρκων συνηγόρων των δύο στρατιωτικών δεν έπεισαν όπως φαίνεται την τουρκική Δικαιοσύνη, η οποία δεν έκανε δεκτή την ένσταση και το αίτημα επεναξέτασης της αίτησης αποφυλάκισης υφ΄ όρων των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς, τα οποία αύριο θα δεχθούν την επίσκεψη των γονιών τους, που αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

fimotro.gr