Δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους της Μπάρας από τον Γιώργο Σπαθή

Την αίθουσα καφενείου στην οδό Κονδύλη στην Μπάρα έκλεισε πριβέ ο Γιώργος Σπαθής,  ώστε να ενημερώσει τους συνεργάτες του πάνω στα τρέχοντα ζητήματα, όπως των προγραμματικών συγκλύσεων, συνεργασιών και δράσεων για το επόμενο διάστημα. Βρέθηκαν όμως όλοι μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού τον χώρο κατέκλυσαν  οι κάτοικοι της περιοχής και θαμώνες του καφενείου, αφού πληροφορήθηκαν από την προηγούμενη μέρα ότι θα παραβρίσκεται στο χώρο  και θα μιλήσει ο πρώην Δήμαρχος και ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Γιώργος Σπαθής, περιμένοντας να τον ακούσουν.

Μπροστά σε αυτή την  εικόνα ο κ. Σπαθής άλλαξε τον σχεδιασμό του προγράμματος, μιλώντας στους παραβρισκόμενους αναφερόμενος στην ανάγκη ανατροπής του μοντέλου διακυβέρνησης του δήμου που τον κατέστησε ουραγό των εξελίξεων τελευταία χρόνια.

«Εμείς θέλουμε ένα δήμο που να παράγει άξιες και απτά αποτελέσματα παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα όπου θα μιλήσουν οι πολίτες και μια νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τις τύχες της πόλης, για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Οραματιζόμαστε το δήμο ανοιχτό στην κοινωνία και τον πολίτη ένα δήμο πραγματικό μοχλό ισομερούς και δημιουργικής ανάπτυξης, να κάνουμε τα Τρίκαλα πρωταγωνιστή στην άρση των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών εξελίξεων.  Και για να έρθω στα ειδικότερα προβλήματα που έχει η Μπάρα, να σταθώ σε μια σειρά παρεμβάσεων που είχαμε δρομολογήσει και εξασφαλίσει τα κονδύλια από Γ’ ΚΠΣ  και δεν έγιναν ποτέ. Η ανασυγκρότηση της πόλης ξεκινά από την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η ανάπτυξη της πόλης κάτω από το ποτάμι ξεκινά με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, των οδών της 28ης Οκτώβριου, της οδού Ηρώων Αλβανικού μετώπου και της οδού Κονδύλη η οποία θα μεταμορφωθεί και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς και την είσοδο της πόλης, με αναβάθμιση των οδών Κολοκοτρώνη και  Φαρμάκη. Ήρθε η ώρα επιτέλους η πόλη να απόκτηση πνεύμονες  αναψυχής και άθλησης για όλους και δρόμους περιπάτου.  Όλοι γνωρίζουν σήμερα  πως και γιατί η έκταση στην ΔΕΗ δεν κατέληξε στον δήμο. Εμείς όμως δεσμευόμαστε να αποδώσουμε τον εναπομείναντα χώρο για αναψυχή στους πολίτες» ήταν τα κυριότερα σημεία τηε ομιλίας του Γιώργου Σπαθή προς τους κατοίκους της περιοχής.