Δεν θέτει υποψηφιότητα ο Παναγιώτης Τσιάρας με το συνδυασμό Τσιλιμίγκα

tsiaras foto

Δεν θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του κ. Τσιλιμίγκα τελικά το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και γνωστός Τρικαλινός Οδοντίατρος Παναγιώτης Τσιάρας.

Ο ίδιος μέσω επιστολής του κάνει λόγο για “σωτήρες” οι οποίοι προσπαθούν να καρπωθούν την εν λόγω υποψηφιότητα για το προσωπικό τους συμφέρον.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: “προσπαθούν με δηλώσεις τους και υπόγειες πρακτικές να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια ανανέωσης της πολιτικής σκηνής”

Πάντως επισημαίνει ότι το περιορισμένο του χρόνου που καθιστά αδύνατη μια ολοκληρωμένη προεκλογική εκστρατεία, η επαγγελματική του ενασχόληση, αλλά και η άποψή του για την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν ξένη τη φιλοσοφία για υποψηφιότητα υπό αυτές τις συνθήκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναγιώτη Τσιάρα έχει ως εξής:

“Η υποψηφιότητα του Καθηγητή Κ.Τσιλιμίγκα ως Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αποτέλεσε μια από τις πιο ελπιδοφόρες υποψηφιότητες των τελευταίων χρόνων στο χώρο της πολύπαθης κεντροαριστεράς. Μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του άφθαρτου, ηθικού και ικανού ανθρώπου που αναδείχθηκε , όχι από πολιτικά γραφεία, άλλα μέσα από την αναγνώριση της κοινωνικής του προσφοράς.

Αποτελεί την επιλογή που μπορεί να ενώσει όλες τις συνιστώσεις της σοσιαλοδημοκρατίας καθώς η ακτινοβολία του ξεπερνά τα στενά όρια της θεσσαλίας και έχει Πανευρωπαϊκή απήχηση.

Μέσα σε αυτά τα νέα πολιτικά πλαίσια έγινε και το κάλεσμα προς το πρόσωπό μου να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια από τη θέση του υποψηφίου Αντιπεριφεριάρχη Τρικάλων , καθώς θεωρήθηκε ότι τα ποιοτικά πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς μου συνάδουν με αυτά του υποψηφίου Περιφερειάρχη.

Έχουν περάσει δυο βδομάδες από την επίσημη ανακοίνωση του Κ. Τσιλιμίγκα και 45 μέρες πριν τις εκλογές και με λύπη μου διαπιστώνω ότι τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανθεσσαλικό επίπεδο διαγκωνίζονται διάφοροι ”σωτήρες” από τα παλιά, προκειμένου να καρπωθούν την αξιολογότατη αυτή υποψηφιότητα ή όσοι αδυνατούν να την καρπωθούν, λειτουργώντας με το «διαίρεσε και βασίλευε» προσπαθούν με δηλώσεις τους και υπόγειες πρακτικές να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια ανανέωσης της πολιτικής σκήνής. Οι σπασμωδικές αυτές προσπάθειες του
παλιοκομματισμού που έχει ξεπεραστεί από την κοινωνία, έχουν ήδη οδηγήσει σε αποδυνάμωση της υποψηφιότητας του Κ. Τσιλιμίγκα .

Το περιορισμένο πλέον του χρόνου που καθιστά αδύνατη μια ολοκληρωμένη προεκλογική εκστρατεία, η επαγγελματική μου ενασχόληση ως ελεύθερου επαγγελματία οδοντιάτρου και η σταθερή μου άποψη περί Ενωμένης Κεντροαριστεράς καθιστούν ξένη προς τη φιλοσοφία μου, την υπό αυτές τις συνθήκες Υποψηφιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχη.

Όσοι προσπαθούν στην πλάτη ενός άξιου άνθρωπου, όπως ο Κ. Τσιλιμίγκας να «παίξουν» τα μικροκομματικά τους παιχνίδια και προσωπικά στοιχήματα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας πάψουν να κινούνται στο σκοτάδι και ας βγούν στο φως. Η κοινωνία και οι ταλαιπωρημένοι από τις τόσα χρόνια πολιτικές και πρακτικές τους πολίτες θα τους κρίνουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κ. Τσιλιμίγκα καθώς και τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και τον κ. Μόσσιαλο για τη στήριξη στο πρόσωπό μου.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω την πληθώρα των συμπολιτών που μου εκδήλωσαν αυθόρμητα και με θέρμη την υποστήριξή τους στο άκουσμα της υποψηφιότητά μου. Τους υπόσχομαι ότι θα βρεθούμε μαζί σε μελλοντικούς αγώνες, ώστε να ξεπεραστεί το τέλμα, η κοινωνική και οικονομική κατάπτωση που μας έχουν οδηγήσει.

Το σύνθημά μας είναι Ενωμένοι, Συμμετοχικοί, Ενεργοί Πολίτες.
Παναγιώτης Τσιάρας
Οδοντίατρος”

.