Δεν θέλει ο Τσίπρας την επιστροφή του ΓΑΠ

Καταστροφικό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Οι μετρήσεις δείχνουν τη ΝΔ να αυξάνει τη διαφορά κατά 1%-1,5%

Φόβο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εκφράζουν συνεργάτες του Α. Τσίπρα που ήδη προβληματίζονται για την εξαιρετικά αρνητική εικόνα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Ο φόβος που αναγκάζει τον Α. Τσίπρα να περιμένει με αγωνία έχει να κάνει με το ότι πολλοί υποστηρικτές και ψηφοφόροι του σε περίπτωση επιστροφής του ΓΑΠ θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάνε στο ΚΙΝΑΛ.

Αυτός ακριβώς ο φόβος έχει να κάνει με το ότι ο Γ. Παπανδρέου απευθύνεται κυρίως στο αριστερό κομμάτι του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ, ένα κομμάτι που έχει μετακομίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συν τοις άλλοις, ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ με δημοσκοπικές διαφορές περίπου στο 12%, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα στέλεχος, ούτε ένα ψηφοφόρο, πολύ περισσότερο να χάσει χιλιάδες κόσμου που θα επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ κακή, οι κυλιόμενες μετρήσεις δείχνουν τη ΝΔ να αυξάνει τη διαφορά κατά 1%-1,5% και τα πράγματα δεν είναι καλά για το κόμμα του Α. Τσίπρα, το οποίο όχι μόνο δεν εισπράττει την κυβερνητική φθορά, αλλά πλέον θα κινδυνεύει με μαζική απώλεια στελεχών και ψηφοφόρων!

Την ίδια στιγμή σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να συναντήσει τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Το τηλεφώνημα Λοβέρδου-Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Φέρεται μάλιστα να ρώτησε ευθέως τον Γ. Παπανδρέου αν επιδιώκει με αυτή την κίνηση να αναβάλει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Ενα σενάριο το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ερώτημα Λοβέρδου τότε προς τι αυτή η πρωτοβουλία που πήρε, η απάντηση που έλαβε τηλεφωνικώς δεν ήταν ξεκάθαρη. Οπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα, όταν συνομιλήσουν εκ νέου – απόψε ή αύριο – μέσω zoom.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως ξεκαθάρισε στον Γ. Παπανδρέου ότι πρέπει όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ίδιος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης να διασφαλίσουν την ενότητα, αλλά και τη σοβαρότητα της διαδικασίας, κάτι που είπε και χθες στην ομιλία του στη Χαλκίδα.

Μεσολαβητική, ενωτική πρωτοβουλία με όλους τους παράγοντες και υποψηφίους στο Κίνημα Αλλαγής, αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Επιδίωξη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι «μία συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης».

Σε όλες τις περιπτώσεις οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γινα δούμε τι θα δούμε από εδώ και πέρα…

Fimotro.gr