Η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα σε 2.000 σπίτια κάθε μέρα έως τέλος του έτους

Σε 35.000 διακοπές ρεύματος θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ έως τέλος του έτους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους. Μάλιστα, 70% από αυτές αφορούν νοικοκυριά, όπως προκύπτει από την απάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκου Χατζηαργυρίου, στην επιστολή του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή.

Ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ τα σχετικά στοιχεία μετά το περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν τρία ανήλικα αδερφάκια από κερί, καθώς είχαν κομμένο ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών.

Απαντώντας, ο κ. Χατζηαργύριου σημειώνει ότι στους δέκα πρώτους μήνες του 2017 «έχουν εκτελεστεί 204.000 περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών και 159.000 επανασυνδέσεις μετά από πληρωμή ή διακανονισμό των οφειλών» και υπογραμμίζει ότι «μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35.000 διακοπές, από τις οποίες ποσοστό της τάξεως του 70% αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)».

aixmi.gr