Δ. Παπαστεργίου: Στόχος μας είναι μέσα στο 2022 να υλοποιηθούν τα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα των Τρικάλων

Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για θέματα που αφορούν τον Δήμο Τρικκαίων, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Για τον φετινό «Μύλο των Ξωτικών» που πριν λίγες μέρες έριξε αυλαία, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε πως άφησε θετικό απολογισμό και αποτύπωμα στην πόλη και στην τοπική οικονομία, χωρίς παράλληλα να δημιουργηθούν προβλήματα με την υγειονομική κατάσταση λόγω των κρουσμάτων και να ασκηθεί πίεση στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Από τις εξελίξεις φάνηκε πως πήραμε την σωστή απόφαση, καταφέρνοντας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για τη προστασία του περιβάλλοντος, όπου αυτό ήταν άλλωστε και το κεντρικό θέμα του «Μύλου των Ξωτικών», αλλά και να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα στη πόλη, το οποίο χάρηκαν μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες. Μάλιστα τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία με την οικονομική κίνηση, αλλά και τον αριθμό των ατόμων που επισκέφθηκαν τον φετινό Μύλο.

Στη συνέχεια μίλησε για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα των Τρικάλων, όπως είναι μετά την κατασκευή της νέας λαϊκής αγοράς, οι αναπλάσεις της κεντρικής πλατείας και του Ληθαίου, η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, η κατασκευή των δύο νέων κόμβων Ελευθερίας και σιδηροδρομικού σταθμού, η αξιοποίηση του Προφήτη Ηλία και της ΤΑΞΥΠ, η ανάπλαση της οδού Καρδίτσης και πολλά άλλα. Συνολικά 84 νέα έργα που έχουν συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και τα οποία ευελπιστούμε να τα ολοκληρώσουμε εντός του έτους, πολλών εξ αυτών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην αλλαγή προεδρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον ορισμό των νέων μελών των επιτροπών του δήμου (Οικονομική-Ποιότητα Ζωής), που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο, ενώ στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός του Ιανουαρίου θα γίνουν και οι αλλαγές στην προεδρία της ΔΕΥΑΤ και της Αστικής Ανάπτυξης, ώστε όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας να περάσουν απ΄όλες τις θέσεις ευθύνης. Τέλος ο κ. Παπαστεργίου ερωτώμενος για το αν ο Δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την εισβολή ενός κύματος κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, απάντησε πως ο Δήμος διαθέτει στο αμαξοστάσιο ένα ισχυρό στόλο σύγχρονων και καλοσυντηρημένων μικρών και μεγαλύτερων εκχιονιστικών μηχανημάτων, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να επέμβουν αν και όπου χρειαστεί, τονίζοντας επιπρόσθετα πως ο Δήμος αυτές τις μέρες προμηθεύεται πέντε νέα και σύγχρονα απορριμματοφόρα, που θα βοηθήσουν καθοριστικά την πορεία της καθαριότητας στη πόλη και τα χωριά.