Χρυσή Αυγή Τρικάλων : Μια απερίγραπτη κατάσταση σε βάρος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Μια απερίγραπτη κατάσταση σε βάρος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  με μεγάλα προβλήματα υγείας, συντελείται στα ακριβοπληρωμένα από τον Ελληνικό λαό κέντρα “φιλοξενίας” λαθρομεταναστών και “προσφύγων” στη Θεσσαλία. Με ερώτηση του, ύστερα από καταγγελία της Ενώσεως Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αναφέρει:

ΠΡΟΣ: YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σκάνδαλο κοινωνικών διαστάσεων η εκτέλεση υπηρεσίας από μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Θ. (Ειδικής Καταστάσεως) σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων»

Όνειδος συνιστά το συγκεκριμένο περιστατικό που, σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, έλαβε χώρα προσφάτως, κατά το οποίο μέλη της Ενώσεως Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.) που ανήκουν σε Ειδική Κατάσταση (ΕΥ – ΥΓ) εκλήθησαν για εκτέλεση υπηρεσίας για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο σε ΤΟΣΚΕΔΠ (Χώροι φιλοξενίας προσφύγων). Εκτός από το ουσιαστικό ζήτημα της δημόσιας υγείας που αναφύεται, το οποίο κατέχει ύψιστη σημασία, καθίσταται αντιληπτή η ωμή καταστρατήγηση του σχετικού νόμου, ο οποίος ορίζει ρητώς ότι τα συγκεκριμένα αυτά στελέχη απασχολούνται αυστηρώς σε καθήκοντα γραφείου.
Ο παραπάνω κανονισμός εδράζεται στο γεγονός ότι τα στελέχη αυτά περιέρχονται στις Ειδικές Καταστάσεις βάσει της παθήσεώς τους (νοσήματα δυσίατα η ανίατα). Ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρότατες ευθύνες για την τοποθέτηση των ατόμων αυτών, υψηλού κινδύνου, σε καθήκοντα εκτός γραφείου και μάλιστα σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, όπου η έκθεσή τους σε μη ασφαλές και ανθυγιεινό περιβάλλον εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ισχύουν οι καταγγελίες και τα σχετικά δημοσιεύματα;
Αν ναι, βάσει ποιας διαδικασίας εκλήθησαν τα μέλη αυτά της Ειδικής Καταστάσεως να εκτελέσουν υπηρεσία, η οποία όχι μόνο δεν προβλέπεται από τον σχετικό νόμο αλλά αποκλείεται ως ακατάλληλη;
Θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για να τιμωρηθούν αυτοί που προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια, παραβιάζοντας καταφώρως το νόμο και θέτοντας σε μέγιστο κίνδυνο την ομάδα αυτή των συμπολιτών μας;

Αθήνα, 12/01/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ