Αρθρο του Μιχάλη Λάππα για την απόφαση να κοπούν οι παροχές ειδικής αγωγής

Δεν εκπλήσσει πλέον κανένα η άστοχη και κατά πολύ απερίσκεπτη απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ναναγκάσει τα κέντρα Λόγου και Εργοθεραπείας απο 1/1/2017 να υπογράφουν συμβάσεις έργου με το κράτος.
Απόφαση κόλαφος για πολλές αν όχι όλες τις οικογένειες που έχουν μέλος ΑμεΑ  να κοπούν οι παροχές ειδικής Αγωγής.Απόφαση που οδηγεί σε ανασφάλεια και ανατροπή θεραπειών που ήδη γίνονται με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Λογοθεραπεία,εργοθεραπεία,θεραπεία μυικής υποστήριξης και συμπεριφοράς ,ειδική διαπαιδαγώγηση τελούν υπο ομηρία.
Από την ελεύθερη επιλογή θεραπευτικού κέντρου και με την προνοιακή στήριξη των 440 Ευρώ(όχι οτι το ποσό έλυνε το πρόβλημα) οδηγούμαστε στον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό επιλογής Θεραπευτών.
Τα κέντρα στην πλειονότητά τους θα αποφύγουν τις συμβάσεις καθώς το αναξιόπιστο Κράτος δεν εξασφαλίζει τι θα τους χορηγεί ανα περιστατικό,πότε θα τα δίνει ενώ αφήνει αιχμές -και είναι πάγια πλέον τακτική-για γενναίο κούρεμα των οφειλόμενων εισφορών πρός τα κέντρα.
Όμηροι των αποφάσεων αυτών παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες που κάνοντας τις θεραπείες τους χρόνια έχουν δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με το θεραπευτή τους -το άπαν της αποτελεσματικής θεραπείας.
Από το κοινωνικό Κράτος στήριξης των ασθενέστερων πολιτών οδηγούμαστε στην κατευθυνόμενη  επιλογή τύπου Σοβιέτ χωρίς δυνατότητα  επιλογής του άριστου,χαρισματικού,ικανού,και άξιου θεραπευτή.
Άσε που στο παιχνίδι μπαίνουν και οι, εν πολλαίς αμαρτίες παριπεσούσες,,ΜΚΟ . Μπορεί να εμπιστευτεί κανείς κέντρα ,αμφιβόλου επιστημονικής κατάρτισης που ανήκουν σε ΜΚΟ?Και εδώ εμφανίζονται οι αδηφάγες εταιρείες που ευθύνονται για το 1 δις χρήση-κατάχρηση του προσφυγικού.
Δυστυχώς  τέτοιες αποφάσεις πλήττουν τα ίδια τα άτομα με αναπηρία.Η λύση θέλει τόλμη και διάλογο με τους ίδιους τους φορείς της αναπηρίας και τους ήρωες φροντιστές.Η Μάνα που θυσιάζει την προσωπική της ζωή στο καθήκον για μια ακόμα χαρούμενη και ανθρώπινη μέρα για το παιδί ξέρει περισσότερα απο τον σύμβουλο απόφοιτο του London School of Oiconomics.

ΛΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δημ.Σύμβουλος-Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Τρικάλων.