Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Τρικάλων

Με την παρουσία πλήθους φίλων του Θεραπευτηρίου πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων). Η εκδήλωσηπραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης τουΔημοτικού ΣχολείουΜεγάλου Κεφαλόβρυσου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους,τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα με τις ζεστές τους παιδικές φωνές, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση.

Οι σπουδαστές  και οι σπουδάστριες της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών συνέχισαν τη γιορτή, ψάλλοντας κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδαςμεταφέροντας στους περιθαλπόμενους και σ’ όλους τους παρευρισκόμενους το εορταστικό πνεύμα και την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών.

Ομάδα ξωτικών από το «Μύλο των ξωτικών» παρουσίασε ένα όμορφο-εορταστικό πρόγραμμα, μοίρασε γλυκίσματα στους περιθαλπόμενους καιμάγεψε τους παρευρισκομένους, ταξιδεύοντάς τους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Τη σκυτάλη αμέσως μετάανέλαβεη χορευτική ομάδα του Δ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίωνυπό την καθοδήγηση του δασκάλου χορού κ. Θανάση Παπαγεωργίου, που με μοναδικό τρόπο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς συνεπαίρνοντας τους παρευρισκόμενους και τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ των άλλωνο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Μπάρδας, ο εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκηςπάτερ Νικόλαος Χαντζιάρας, ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Πρόνοιας Τρικάλων κ. Κ. Ψύχος, ο Αντιπρόεδρος του Γ. Ν. Τρικάλων κ. Δ. Πεταράκης , ο εκπρόσωπος της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλωνκ. Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος της εταιρίας N. Alzheimerκ. Γκαλέας, ο πρώην Διοικητής του Θεραπευτηρίου κ. Ιωάννης Ρετζιάς, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Σπαθής, η κ. Κωστοπούλου μέλος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π Θεσσαλίας, αντιπροσωπεία τοπικών συλλόγων και λοιποί εκπρόσωποι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στην ανθρωπιστική προσφορά και το ρόλο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Τρικάλων στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες.

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας (υπεύθυνος για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων) κ. Π. Ραχιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα το Θεραπευτήριο Τρικάλων και ζήτησε την επαναφορά των Θεραπευτηρίων κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας για την καλύτερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος.